Tortosa recupera 'lo Carrilet de la Cava' que ja torna a presidir el parc municipal

Restauren una de les màquines originals que unien la capital del Baix Ebre amb el cor del Delta des del 1927

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Centenars de persones esperaven amb expectació a Tortosa l'arribada de 'lo Carrilet de la Cava' després d'estar uns mesos restaurant-se. Una de les màquines originals que unien Tortosa amb el Delta de l'Ebre, la locomotora 1, ja torna a presidir el parc municipal Teodor Gonzàlez. L'Associació d'Amics del Carrilet del Delta de l'Ebre, a petició de l'Ajuntament, ha restaurat durant els darrers mesos la màquina que, des de fa anys, es trobava al parc municipal de Tortosa. La línia Tortosa-la Cava, coneguda com 'lo Carrilet' va ser construïda per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA), i va nàixer amb l'objectiu de transportar l'arròs del Delta fins a Tortosa.

L'11 d'agost de l'any 1926 va ser inaugurat el primer tram d'aquesta línia, que anava des de Tortosa fins a Amposta. El 1927 es va enllestir la perllongació fins a La Cava, amb un recorregut total de 26 quilòmetres. Primer la Guerra civil espanyola, i després la forta competència del transport per carretera van ser el principi del fi del Carrilet. L'últim trajecte entre La Cava i Tortosa va ser el 31 de desembre del 1967, i l'Estat va clausurar definitivament la línia el 1968.

L'Ajuntament ha condicionat un nou espai del parc per ubicar la màquina restaurada que s'ha col·locat sota una via de tren i amb una placa explicativa de la seva història.

Comentarios
Multimedia Diari