Más de Ebre

Tortosa recupera 'lo Carrilet de la Cava' que ja torna a presidir el parc municipal

Restauren una de les màquines originals que unien la capital del Baix Ebre amb el cor del Delta des del 1927

ACN

Whatsapp
Locomotora de 'lo Carrilet de la Cava' mentre l'instal·laven a la seva nova ubicació al parc municipal de Tortosa. Foto: ACN

Locomotora de 'lo Carrilet de la Cava' mentre l'instal·laven a la seva nova ubicació al parc municipal de Tortosa. Foto: ACN

Centenars de persones esperaven amb expectació a Tortosa l'arribada de 'lo Carrilet de la Cava' després d'estar uns mesos restaurant-se. Una de les màquines originals que unien Tortosa amb el Delta de l'Ebre, la locomotora 1, ja torna a presidir el parc municipal Teodor Gonzàlez. L'Associació d'Amics del Carrilet del Delta de l'Ebre, a petició de l'Ajuntament, ha restaurat durant els darrers mesos la màquina que, des de fa anys, es trobava al parc municipal de Tortosa. La línia Tortosa-la Cava, coneguda com 'lo Carrilet' va ser construïda per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA), i va nàixer amb l'objectiu de transportar l'arròs del Delta fins a Tortosa.

L'11 d'agost de l'any 1926 va ser inaugurat el primer tram d'aquesta línia, que anava des de Tortosa fins a Amposta. El 1927 es va enllestir la perllongació fins a La Cava, amb un recorregut total de 26 quilòmetres. Primer la Guerra civil espanyola, i després la forta competència del transport per carretera van ser el principi del fi del Carrilet. L'últim trajecte entre La Cava i Tortosa va ser el 31 de desembre del 1967, i l'Estat va clausurar definitivament la línia el 1968.

L'Ajuntament ha condicionat un nou espai del parc per ubicar la màquina restaurada que s'ha col·locat sota una via de tren i amb una placa explicativa de la seva història.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También