Tortosa vol destinar el seu superàvit a combatre els efectes de la crisi pel Covid-19

L’Ajuntament va tancar l’exercici del 2019 amb un romanent de tresoseria acumulat de 6,2 milions d’euros

01 abril 2020 14:56 | Actualizado a 01 abril 2020 15:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat a l’Estat un canvi en la normativa actual per poder disposar del superàvit de l’Ajuntament per fer front a les greus conseqüències socials i econòmiques que suposarà la crisi sanitària pel coronavirus. L’Ajuntament compta actualment amb un romanent de tresoreria acumulat de 6,2 milions d’euros, després que l’any passat es tanqués amb un estalvi net de 3,5 milions. 
«La crisi que ara provocarà la pandèmia de Covid-19 la podrem afrontar molt millor que la que vam viure al 2008, perquè tenim les finances molt més sanejades gràcies a la gestió que n’hem fet durant tots aquests anys», apunta l’alcaldessa. Així, reclama al Govern de l’Estat una modificació de a Llei d’estabilitat pressupostària i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL), perquè autoritzen als ajuntaments a poder disposar dels fons propis acumulats per fer front a l’emergència actual.
L’Ajuntament vol implantar mesures que puguen ajudar a famílies, empreses, PIMEs i autònoms,  que ja han començat a patir a les seues economies els efectes del confinament. «Estudiarem  com ho podem fer per complementar els ajuts que arribaran de la resta d’administracions», va detallar Roigé, després de la comissió de seguiment de la pandèmia al municipi. 
Detenció per violència masclista
En relació a la seguretat, l’alcaldessa va explicar que els Mossos d’Esquadra van fer dimarts una detenció per un cas de violència masclista i va recordar el telèfon de Serveis Socials de l’Ajuntament (977 58 58 10) i del telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista (900 900 120) per fer arribar qualsevol situació que es pugue produir.
 Així mateix, en els dos últims dies també s’han aixecat 36 actes a Tortosa pel trencament del confinament, de les quals 16 corresponen a la Policia Local.

Comentarios
Multimedia Diari