Tot a punt per a un 8 de març carregat d’activitats a Amposta

La capital del Montsià celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb més d’una quinzena d’actes entorn de la cultura i la sororitat

25 febrero 2020 15:00 | Actualizado a 02 marzo 2020 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta reivindica el paper de la dona a través de la cultura, l’esport o la formació amb més d’una quinzena d’activitats que tindran com a eix central el Dia Internacional de les Dones, però que s’iniciaran aquest 29 de febrer i s’allargaran fins al 15 de març.

El punt de partida el marcarà la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació formada íntegrament per dones, que oferiran un concert a la Lira, el 29 de febrer.

Uns dies abans del 8 de març, hi haurà una prèvia amb la presentació del llibre ‘Tu vagina habla’ d’Isabella Magdala; així com un taller d’acompanyament a la primera menstruació, una conferència per conèixer el paper de la dona al llarg de la història o l’acte institucional a càrrec del Consell Comarcal i el consistori.

Segons la regidora de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Amposta, Núria Ferré, «totes les activitats han estat pensades de manera transversal i amb la finalitat de reivindicar el paper de totes les dones». Entre altres, es projectarà el documental «Cachada», divendres i dissabte, i es farà la formació «Gitanos i gitanes contra la violència de gènere», el dilluns 9 a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. En aquest mateix espai, es podrà veure una exposició també sobre la violència de gènere, fins al 15 de març.

Dia de la Dona

El plat fort però no serà fins al diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones. A la capital del Montsià s’iniciarà amb una bicicletada per la igualtat, coincidint amb la festa de l’Ecoturisme. Cap al migdia, es llegirà el manifest, així com alguns poemes i textos, a la plaça de l’Ajuntament. Paral·lelament, el grup En Clau de Dona, han organitzat una jornada que comença de bon matí amb un taller de ioga i segueix a la plaça del Mercat amb l’apadrinament per part de Pepa Plana, una acció poètica de Lorquianas i la rondalla de les cantadores del territori.

Comentarios
Multimedia Diari