Tots Som Poble reclama ser escoltada per l’Ajuntament d'Amposta

L’associació antitaurina ha lamentat que no pogués participar en l’anterior ple, on es va debatre una moció que van presentar

12 agosto 2020 09:40 | Actualizado a 12 agosto 2020 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’associació ampostina Tots Som Poble lamenta que l’Ajuntament d’Amposta no permetés la seua participació en el ple del passat 27 de juliol, on es va debatre la moció presentada per l’entitat antitaurina.

Es tractava d’una «reflexió respecte a la festa i al divertiment amb el maltractament animal, respecte als valors que aquests actes comporten, a la incidència en l’educació del nostre jovent, i a la imatge i al model de poble que d’aquí se’n deriva», explica l’associació. Amb la moció, Tots Som Poble demanava que des de les institucions públiques, com és el cas de l’Ajuntament, «es deixi de destinar diners públics» als actes taurins, i més tenint en compte «la crisi econòmica que patim derivada de la pandèmia de la Covid-19». La proposta va ser presentada a l’Ajuntament el 17 de juliol i es va concloure que es presentaria al ple i seria votada pels regidors. Segons apunta l’associació, el govern encapçalat per Adam Tomàs, va afirmar que l’associació podria assistir i participar en el ple. Malgrat això, a causa de l’afectació de la Covid-19 al municipi, el ple va ser adaptat al format virtual i finalment Tots Som Poble no hi va intervenir. L’associació ha denunciat que aquest canvi «ha estat la justificació» de què no puguin participar, però que «si hi ha voluntat, les solucions es troben».

Tomàs, per la seua part, ha explicat al Diari que «no vam rebre cap sol·licitud de participació en el plenari per part de l’associació» i que, si hagués estat així «els haguérem dit que sí sense problema». A més, Tots Som Poble prossegueix explicant que el consistori, al seu parer, presta més atenció «al lobby taurí» que a l’associació i que no han tingut les mateixes oportunitats, ja que després que en un anterior ple de l’Ajuntament, «després d’aprovar una moció del sector taurí dos empresaris van tenir l’oportunitat de parlar al ple després de debatre la moció». «L’Associació Tots Som Poble sentíem que no teníem les mateixes oportunitats», afirmen els antitaurins.

La moció, que es va votar de forma individual, va comptar amb 17 vots en contra i 4 a favor. L’associació, que era conscient que era difícil aconseguir vots positius a la moció, ha expressat que els ha dolgut el resultat, afirmant que alguns regidors que es mostren en contra dels actes taurins en el Ple van optar per l’abstenció o el vot en contra de la moció. L’alcalde ha manifestat que no s’ha pressionat cap vot, afirmant que «som un grup molt participatiu, tots som lliures de vot». Quant a la intervenció de l’alcalde, l’associació ha lamentat que es va limitar a temes pressupostaris i va defugir «el pes important» que tenia la moció. Tomàs s’ha defensat explicant que la moció estava centrada en el finançament dels actes taurins per part de les administracions públiques.

Tomàs ha animat l’associació a presentar de nou la moció perquè puguin participar en el proper ple, ja que s’han de «respectar totes les opinions» i des del consistori es «vol donar veu a tothom». De totes maneres, l’alcalde ha explicat que des del govern es tenen bones relacions amb l’associació, amb qui es va mantenir una reunió formal mesos enrere.

Comentarios
Multimedia Diari