Tradició i cultura a la Fira de Nadal de Tivissa

Avui arrenca la vuitena edició d’una fira totalment consolidada i plena d’encant pels carrerons 
del nucli antic del poble

06 diciembre 2019 10:30 | Actualizado a 06 diciembre 2019 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més els carrers i carrerons del nucli antic de Tivissa es tenyiran de llums i decoracions nadalenques per la Fira de Nadal. Avui i demà, un centenar d’expositors sortiran al carrer i per mostrar als visitants la realitat cultural i social del poble, amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania i comerç.

Es tracta d’una fira totalment consolidada, plena d’encant i d’ambientació pels carrers d’aquest bonic poble riberenc. Són molts els visitants d’arreu de les Terres de l’Ebre que es desplacen per gaudir d’aquesta fira.

Durant els dos dies hi haurà «activitats organitzades gairebé cada mitja hora», com ha explicat Joana Serrano, del departament de turisme de l’Ajuntament de Tivissa. Hi haurà activitats de tot tipus i per tots els públics: des de degustacions de vins i exposicions fins a atraccions per als més petits i actuacions per amenitzar la fira.

L’obertura de la fira serà a les 10 hores del matí d’avui divendres i la inauguració serà a les 12 hores a càrrec del director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Albert Salvadó.

Durant tot el dia l’ambient nadalenc estarà present al poble de Tivissa, juntament amb la branca més tradicional del municipi, amb balls de jota i música de banda.

Durant els dos dies els petits podran picar el Tronc de Nadal, pintar-se la cara, conèixer la fada de Nadal, i menjar xocolata calenta. A més a més, els assistents podran gaudir de la màgia del Mag Dario Proximity i actuacions musicals com la de QVOCE, avui divendres, i The Soulman Quartet el dissabte. Aquest any, com a novetat, a la programació del divendres s’ha incorporat la ‘Nit d’Humor’ amb el monòleg de Dani Perez.

Durant tota la fira estaran obertes al públic tres exposicions: una de diorames, organitzada per la Secció Pessebrista de Reus; una altra de l’Escola d’Arts i Oficis de Móra la Nova, que mostraran les últimes obres d’artistes locals; i una fotogràfica de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre.

A més, hi haurà una sèrie de demostracions i tallers relacionats amb el Nadal i les tradicions de la població.

Comentarios
Multimedia Diari