Treball i formació per a deu joves del centre històric de Tortosa

El programa ‘Treball als Barris’ ofereix sis mesos de formació i pràctiques remunerades

11 agosto 2020 13:20 | Actualizado a 11 agosto 2020 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El programa ‘Treball als Barris’ ofereix sis mesos de formació i pràctiques remunerades

Una nova edició del programa ‘Treball als Barris’ ofereix formació i pràctiques remunerades a una desena de joves del centre històric de Tortosa. El programa, dirigit pel Centre de Formació Ocupacional (CFO) de la capital del Baix Ebre, va dirigit a persones menors de 25 anys residents al Centre Històric de la ciutat, que en aquesta edició aprenen l’ofici de pintor. L’acció ‘Treball als Barris’ consta de sis mesos de formació i sis mesos de pràctiques remunerades, i encara ara la recta final.

En aquesta edició, el jovent s’han encarregat de pintar l’escola de la Mercè, al barri del Rastre. Una actuació que l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va visitar dilluns per remarcar l’èxit del programa: «Es tracta d’una acció transversal, que permet formar joves, però que també té un retorn molt positiu a la societat», deia. Aquest retorn és possible gràcies al fet que durant el temps de formació i pràctiques els joves aplicaran els coneixements en diferents equipaments municipals.

En la mateixa línia, Meritxell Roigé també va destacar que «amb aquest programa refermem l’aposta del govern municipal per generar ocupació i també fomentem la formació pràctica a través del CFO», al que afegia que aquest no és l’únic pla d’ocupació del consistori. «Enguany l’Ajuntament de Tortosa ja hem contractat més de 50 plans d’ocupació i en seguirem impulsant prop d’una vintena més, perquè entenem que en aquest moment de crisi és imprescindible formar i generar ocupació», afegia Roigé.

Edició 2020

A principis de juliol, l’Ajuntament de Tortosa va donar la benvinguda a 22 persones que també es van incorporar a treballar en diferents departaments de l’ajuntament a través del programa ‘Treball als Barris’.

Els participants d’aquesta edició ja treballen en el manteniment de la via pública, en acompanyament de la gent gran, en accions socioeducatives amb la comunitat gitana, en dinamització turística i comercial al nucli antic, en foment de l’ús de les TIC, en mediació de la convivènciaa les comunitats de veïns, així com en dinamització juvenil intercultural al nucli antic.

Comentarios
Multimedia Diari