Más de Ebre

Troben una bomba d'aviació de la Guerra Civil de 100 kilos

Es tracta d'una bomba d'aviació d'origen rus que la Guàrdia Civil ha fet explotar

M. Pallás

Whatsapp
Imatge de la bomba d'aviació feta explotar per la Guàrdia Civil. FOTO: GUÀRDIA CIVIL

Imatge de la bomba d'aviació feta explotar per la Guàrdia Civil. FOTO: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil de Tarragona ha fet explotar una bomba d'aviació de la Guerra Civil que va ser localitzada prop d'una granja al terme municipal de Batea.

Es tracta d'una bomba d'aviació d'origen rus FAB 100. El model de 1932 es caracteritza perquè el cos està dividit en tres parts unides mitjançant una soldadura sòlida. Aquest tipus de bombes van ser utilitzades durant la Guerra Civil. La denominació republicana era R-100: R per la seua procedència russa, i 100 pel seu pes.

El passat dia 20, a causa del moviment de terres dut a terme a les proximitats d'una granja al terme de Batea, va quedar semi desenterrat un artefacte que es va considerar que podria tractar-se d’un projectil i es va avisar la Intervenció d'Armes de Gandesa.

Un cop confirmat que es tractava d'un projectil, es va informar al Grup de Desactivació d'Explosius (GEDEX) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. El grup va traslladar-se al lloc on va ser localitzat el projectil i es va procedir a la comprovació del mateix. Posteriorment, va ser traslladat a una pedrera on es va explosionar el projectil.

Temas

  • EBRE

Lea También