Turisme i cultura es fusionen a les rutes d’Amposta

Posant en valor patrimoni i història, s’han programat una dotzena de rutes que tindran lloc fins al novembre

11 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 11 febrero 2020 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diferents visites guiades, en bicicleta o fluvials són les que Amposta incorpora a la seva agenda anual amb l’objectiu de crear sinergies entre la cultura i el turisme. «Amposta té uns atractius culturals importants tant a nivell patrimonial com històric, per això volem treure’n tot el potencial possible», deia l’alcalde, Adam Tomàs.

D’aquesta manera, del febrer fins al novembre hi ha programades una dotzena de rutes diferents per conèixer a fons la ciutat. Una de les primeres, que s’ha recuperat després d’alguns anys, serà la visita guiada gratuïta a la Torre de la Carrova per dijous llarder, el 20 de febrer. Un recorregut pel Monument d’Interès Local que es repetirà gairebé de forma mensual sota un preu d’entre 3 i 5 euros.

Entre les novetats també s’han incorporat rutes urbanes per conèixer la història del Poble Nou. Un recorregut per aquest petit municipi de la meitat del segle XX que es pot gaudir a l’abril, juny i juliol. Una altra de les incorporacions és la ruta urbana per Amposta tot recorrent els seus carrers i zones més emblemàtiques. La primera sortida serà el pròxim 16 de febrer, tot i que també es repetirà a l’abril, al juny i al setembre. Per als més esportistes, es pot optar també a les rutes amb bicicleta pel Camí de Sirga o per les llacunes del Delta, uns recorreguts gratuïts organitzats pel Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Les rutes fluvials, les literàries i les de memòria històrica són un dels clars exemples que es mantenen pel seu èxit. A bord del llaüt Lo Sirgador, el 15 de febrer i el 7 de juny, es podrà navegar pel riu per un preu de 6 euros; mentre que la ruta dedicada a l’escriptor Sebastià Juan Arbó es podrà gaudir a l’abril, al maig i a l’octubre. D¡altra banda, aquest any també e sseguiràn oferint les sortides guiades i les rutes pels espais de la Batalla de l’Ebre, a càrrec de Terra Enllà.

Festa del Mercat a la Plaça

Com en les anteriors edicions, per a la Festa del Mercat s’han preparat dos cites per gaudir de la ruta pels edificis modernistes de la ciutat i dos més per descobrir els molins arrossers, principals motors econòmics del segle XX a la ciutat

Les entrades a totes les rutes de pagament es poden comprar a través de la web del consistori o a l’Oficina de Cultura i Festes.

Comentarios
Multimedia Diari