Un accident greu d´un escalador destapa deficiències de seguretat a la Via Ferrada d´Ulldecona

L'escalador s'havia subjectat en el tram final d'un passamà que va cedir a causa del seu estat precari

19 mayo 2017 16:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Intervenció de Muntanya han determinat que l’accident que va patir un escalador a la Via Ferrada d’Ulldecona (Montsià), el passat 27 de febrer, es va produir a causa de les deficiències de la pròpia instal·lació. Els fets es van produir quan un home de 33 anys i veí de Mataró estava escalant quan va caure des d’una alçada d’uns 25 metres i va resultar ferit molt greu.

El passat 1 de març especialistes de muntanya dels mossos d’esquadra es van personar fins el lloc dels fets per fer una reconstrucció de l’accident. La investigació va permetre desvetllar algunes deficiències de seguretat en les instal·lacions d’aquesta Via Ferrada. Concretament, la Unitat d’Intervenció de Muntanya va determinar que l’escalador s’havia subjectat en el tram final d’un passamà que va cedir a causa del seu estat precari. L’accident es va produir a causa de la combinació d’un acabat deficient amb una incorrecta maniobra d’ancoratge per part de l’escalador.

Els agents han requerit a l’equipador de la instal·lació la urgent reparació de les deficiències de seguretat observades, i mentre que no es realitzin els treballs de reparació aquesta instal·lació restarà tancada als practicants de l’escalada.

Recomanacions

Els Mossos d’Esquadra recomanen a tots els practicants d’esport de muntanya que s’informin de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps, que planifiquin l’activitat prevista, el recorregut i l’horari de l’activitat.

També recorden que cal utilitzar roba, calçat i material adequat, així com evitar riscos innecessaris. En cas d’accident, cal mantenir la calma i trucar al telèfon d’emergències 112. Així mateix, recorden que la instal·lació d’una APPs amb geolocalització en el telèfon mòbil pot ser de gran utilitat en cas d’una intervenció arran d’un accident de muntanya.

 

Comentarios
Multimedia Diari