Un oasi de bellesa i tranquil·litat

La badia dels Alfacs. Un espai bonic. Les seves aigües són càlides i calmades i t’arriba com a màxim fins als genolls. A més, pots gaudir de diferents activitats

23 julio 2020 07:40 | Actualizado a 23 julio 2020 08:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quan em vau preguntar quin seria per mi el meu indret màgic del nostre territori, ho vaig tenir molt clar des d’un primer moment. Per mi la barra del Trabucador del Delta de l’Ebre és un dels espais més bonics que tenim el privilegi de visitar.

El Trabucador és un braç de terra que s’endinsa al mar a través de sis quilòmetres i mig fins a la punta de la Banya, en ple Parc Natural del Delta de l’Ebre. Per una banda trobem el mar Mediterrani i a la banda interior, la badia dels Alfacs o els Alfacs, és exactament el meu indret màgic. Compresa entre Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i la desembocadura de l’Ebre. És un oasi, un racó de tranquil·litat. Les seves aigües són càlides i calmades i t’arriba màxim fins als genolls.

A part de ser un indret per descansar, hi ha moltes activitats per poder gaudir, com navegar amb barca de pescador, practicar vela i fotografia d’ocells, entre altres activitats.

La llàstima és que és un espai molt fràgil pels temporals. A principis d’any amb el temporal Glòria, va fer submergir completament la majoria de la part central de la barra, afectant les muscleres de l’interior de la badia dels Alfacs, convertint la punta de la Banya en una illa i aïllant les Salines de la Trinitat.

Ja fa molts anys que per primavera i estiu hi vaig. Primer anava en parella, on pots viure moments molt romàntics i bonics amb la posta del sol i sense massa multitud de visitants. També recordo anar embarassada, que curiosament, faig fer-me unes fotografies dins dels Alfacs embarassada de bessons i després amb els nens, més o menys al mateix punt. Que us he de dir jo?… Són unes fotografies amb un gran pes emotiu per mi i que recordo com si fos ahir. I ara la gaudim en família, amics... També és un indret on pots estar molt tranquil amb els nens, jugant, descobrint i gaudint de cada preciós racó. Un punt de trobada relaxant, per oblidar-te dels problemes i dels mals de cap del dia a dia.

Si t’agrada la fotografia, com a mi, en gaudiràs moltíssim. Té moltíssimes possibilitats, inclús artístiques. També és un indret ideal per llegir llibres, jo inclús, per la meva feina, moltes vegades he estudiat escenes o obres de teatre, és un espai fantàstic per la concentració.

Si encara no l’heu visitat, no us el perdeu, és pura màgia!

Comentarios
Multimedia Diari