Un projecte artístic converteix la torre de la Carrova en un hotel durant 11 nits

'Hospitalitat', idea conceptual de Jaume Vidal que inclou també la torre de Campredó, ha estat la guanyadora de la tercera convocatòria XYZ 

04 julio 2017 15:17 | Actualizado a 05 julio 2017 19:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La proposta Hospitalitat, de Jaume Vidal, ha estat la guanyadora de la 3a convocatòria XYZ d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre. Amb aquest projecte Vidal convertirà durant 11 nits la torre de la Carrova en un hotel.  El creador del projecte assegura que va més enllà de l’estètica, focalitzant-se  en el seu significat conceptual i amb l’objectiu de reflexionar sobre els usos turístics del patrimoni.  

El concurs XYZ  està impulsat per Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre i co-dirigit per Antònia Ripoll i Eva Cajigos. La convocatòria pretén involucrar la ciutadania en el món de l’art contemporani, que tal i com explica Ripoll, també inclou el terme d’activisme, idea que porta al seu públic a plantejar-se qüestions a nivell conceptual. 

Aquest any amb el projecte Hospitalitat, es durà a terme una doble intervenció a les torres de la Carrova i la de Campredó, dos espais emblemàtics units per la seva història. Vidal busca la seva connexió simbòlica, històrica i a nivell de significat. Un dels seus objectius és fer referència al seus orígens, quan a les torres els templers donaven auxili i hospitalitat als peregrins. Per tant, indagant en l’etimologia de la paraula hospitalitat, Vidal decideix convertir la torre de la Carrova en un hotel. 

Les instal·lacions estaran obertes tots els divendres i dissabtes entre el 15 de juliol i el 15 d’agost, afegint el 24 de juliol i el 14 d’agost. L’hotel està compost d’una sola habitació amb un llit i els elements bàsics per poder dormir. «Aquí l’usuari es posa a l’altura dels serveis de l’allotjament i no a l’inrevés com passa en els hotels», aclareix Vidal. L’estada és gratuïta i les reserves es podran efectuar a partir d’aquest mateix 5 de juliol a les 9 del matí a http://www.hotelcarrova.jaumevidalarasa.cat .

D’altra banda, el projecte converteix la torre de Campredó en una mena de dispensari mèdic. L’objectiu és crear un espai amb un ordenador  i connexió a internet on la gent es pot apropar a dur a terme les gestions administratives relacionades amb l’Institut Català de la Salut.  La intencionalitat és donar-li un ús a l’espai perquè  pugui romandre obert durant algunes hores al dia i que, d’aquesta manera, la gent del territori la pugui visitar. 

Comentarios
Multimedia Diari