Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un treballador municipal de Tortosa, primera víctima de l'onada de calor

L'home, consergede les instal·lacions esportives de la ciutat, havia ingressat a l'hospital el passat14 de juliol

M.Millan/Agències

Whatsapp
Una part de les instal·lacions esportives de Ferreries, a Tortosa. Foto: Joan Revillas

Una part de les instal·lacions esportives de Ferreries, a Tortosa. Foto: Joan Revillas

Un treballador municipal de Tortosa de 48 anys ha mort com a conseqüència d’un cop de calor, amb la qual cosa es converteix en la primera víctima directa de les altes temperatures que afecten Catalunya durant aquest mes de juliol. L’home treballava com a conserge a les instal·lacions esportives de la ciutat des de feia molts anys. El dimarts 14 de juliol va treballar normalment però cap al vespre es va trobar malament i va ser ingressat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb temperatura elevada i els símptomes d’un cop de calor. Va estar una setmana ingressat a la UVI però no es va poder recuperar i finalment va morir aquest dimarts passat.

La mort es va conèixer ahir, a través del Departament de Salut, el mateix dia en què el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzada tècnicament la segona onada de calor que aquest mes ha afectat Catalunya, on els primers dies es va arribar a temperatures rècord de fins a 43 graus.

Malgrat que tècnicament l’onada de calor s’ha donat per acabada, el Departament de Salut continua recomanant prendre precaucions, com ara les de no exposar-se al sol en les hores de més radiació, hidratar-se convenientment i evitar fer exercici en les hores centrals de la jornada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a Tortosa es va arribar ahir als 33,4 graus de temperatura, encara que va ser més elevada en dies anteriors.

Calor continuada

En aquest sentit, no només les temperatures diürnes han estat extremadament elevades, sinó que també ho han estat les nocturnes. Així, l’Observatori de l’Ebre a Roquetes ha informat que en els darrers dies s’han donat algunes temperatures mínimes rècord, com els 24,9 graus del passat 20 de juliol.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También