Unes 500 persones marxen des de Vinaròs fins a la Ràpita per reivindicar l'1-O

Els manifestants recorren 21 quilòmetres amb estelades: "Venim per defensar la llibertat del nostre país", diu un d'ells

02 octubre 2021 15:38 | Actualizado a 02 octubre 2021 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mig miler de persones ha sortit aquest dissabte de Vinaròs (Baix Maestrat) amb estelades i cridant consignes independentistes i han enfilat cap a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), punt on acabarà aquest vespre la Marxa Centre. Els manifestants recorreran 21 quilòmetres, passant per Alcanar i Les Cases i podran aturar-se en tres punts d'avituallament habilitats per les entitats sobiranistes, organitzadores de la caminada. La Marxa Central és la una de les tres mobilitzacions que s'han organitzat per commemorar el quart aniversari de l'U d'Octubre a Catalunya i per homenatjar els represaliats. "Venim per defensar la república i la llibertat del nostre país", ha expressat Albert Dasí, participant procedent del País Valencià.

Centenars de persones s'han aplegat a la plaça Parroquial de Vinaròs ben equipats amb motxilles, aigües i menjar per recórrer els 21 quilòmetres que hi ha entre la capital del Baix Maestrat i Sant Carles de Ràpita. Abans d'arrencar a caminar els concentrats han cantat 'l'Estaca' de Lluís Llach i han clamat crits d'independència. Aquest clam, conjuntament amb altres consignes, com '1-O Ni oblit ni perdó', han estat corejades mentre els manifestants han recorregut els carrers de Vinaròs, lluint pancartes reivindicatives i estelades, dues d'elles de grans dimensions.

Durant la caminada, els participants han tallat l'N-340 i han passat per Alcanar i les Cases d'Alcanar. L'organització ha habilitat punts d'avituallament on podran menjar i descansar, ja que l'arribada de tots ells es preveu cap a les vuit del vespre a Sant Carles de la Ràpita. L'Anna Maria Pérez, veïna de la Sénia, ha explicat que porta la maleta plena d'entrepans, d'aigua, de pastissets de la Sénia i protector solar per poder caminar tots els quilòmetres. "Hem de recordar l'1-O, no l'oblidarem mai perquè aquell dia van apallissar la gent desarmar que només volia votar", ha dit.

L'Albert Dasí també s'ha preparat per poder participar en la marxa, diu, caminant cada dia de la setmana passada. "Hi ha gent que ha vingut a pèl, l'ànim i el coratge de veure tanta gent per la llibertat anima molt el cos, malgrat que ja tinguem una certa edat, tenim l'ànim per arribar-hi", ha assegurat aquest participant del País Valencià. "Venim a defensar la llibertat, la república i la independència del nostre país, d'un país que va del nord a sud, hem de reivindicar la gran festa de la llibertat que va ser l'U d'Octubre del 2017", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha manifestat en Toni que ha fet la marxa acompanyat de la seva colla d'amics. Ell ha afirmat que segueix manifestant-se per assolir la independència de Catalunya. "Els motius pels quals volíem la independència fa deu anys no han canviat, alguns fins i tot s'han agreujat, i malgrat que hi ha una situació de desànim, jo no defalliré", ha afirmat el jove barceloní.

La Marxa Centre culminarà amb un acte a la Ràpita

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, han participat en la Marxa Centre. Conjuntament amb l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, seran els encarregats de tancar la jornada. L'acte es farà a la plaça U d'octubre, davant del pavelló municipal de la Ràpita –centre de votació del referèndum on la Guàrdia Civil va fer càrregues policials-, a les nou d'aquest dissabte. A més, hi ha previst la lectura d'un manifest i diversos parlaments de les autoritats i organitzadors de la protesta.

Comentarios
Multimedia Diari