Visites a les exposicions i el far del Fangar

L’Arxiu del Port també rememora en un vídeo una exposició sobre el seu fons

26 junio 2020 07:50 | Actualizado a 26 junio 2020 08:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Conèixer el fons documental de l’Arxiu del Port és una de les propostes que es podran gaudir aquest cap de setmana, en el marc de l’agenda del Moll de Costa. Concretament, proposa una visita al far del Fangar de Deltebre a través d’un audiovisual de l’exposició que es va poder contemplar entre el febrer i l’abril de 2016 sota el títol 50 documents portuaris.

En aquella ocasió, l’objectiu de la mostra va ser el de donar a conèixer la riquesa i la varietat de documents portuaris que formen part del fons de l’Arxiu amb l’activitat El document del mes és... una exposició virtual que es donava a conèixer a través de la pàgina web i dels canals socials de l’Arxiu.

El far del Fangar va entrar en funcionament el 1986 i consta d’una torre de divuit metres d’altura. Dins de la descripció del far també es pot copsar la vida dels seus habitants que pot ser reviscuda en el documental La filla del farer (2015).

Activitat expositiva

D’altra banda, és possible tornar a gaudir del passeig en un entorn marítim al mateix temps que es poden contemplar tres itineraris expositius diferents.

Així, es pot tornar a transitar per l’espai expositiu del Tinglado 1, vora la mar, per gaudir de les mostres Expressions. Homenatge a la Dona de Carmen Valverde i Vent de Dalt. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona impulsada pel Museu del Port, i que forma part dels actes de celebració del centenari del naixement de Tomás Forteza Segura.

Així mateix, la mostra Expressions. Homenatge a la dona de Carmen Valverde recull el projecte de fer un homenatge a les dones. Una iniciativa que aplega setze retrats de gran format en el qual diferents dones mostren expressions i estats mentals i emocionals. A través de la col·lecció ‘Expressions’, explica l’artista, «vull transmetre a l’espectador, de forma frontal i directa, les emocions i sentiments de les dones. De l’alegria a la tristesa, de la diversió a la malenconia, de l’èxtasi a la reflexió... plasmant sobre l’obra la gran riquesa expressiva femenina, potenciada pel format del quadre i la potència dels colors usats».

Mentrestant, al Refugi 1 també es pot veure la mostra de Telos de Carme Porta. L’entrada a tots els recintes és lliure i es garantiran tots els requisits previstos per les autoritats sanitàries.

Comentarios
Multimedia Diari