«Vull recuperar la meva vida i per això necessito la salut»

Un barceloní afincat a Tortosa va patir un accident que l’ha deixat amb mobilitat reduïda, i denuncia que el seu cas va ser tractat sense judici

22 octubre 2019 10:10 | Actualizado a 22 octubre 2019 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vida de Jordi Dos-santos va deixar de ser el que era l’11 d’abril del 2012. Aquest barceloní de 53 anys, afincat a Tortosa des de fa dos, va patir un greu accident de trànsit al carrer Joan de Borbó de la capital, a la Barceloneta. Ell anava en moto i en un encreuament un vehicle va col·lidir contra ell i tres vehicles més. Com a conseqüència, té una vèrtebra tan afectada que necessita una dosi de morfina al dia per suportar el dolor.

«Han passat més de set anys i no he pogut recuperar la salut», explica al Diari. «L’asseguradora em va enviar un advocat que ni em va atendre. Jo el que volia era recuperar la meua salut per poder seguir treballant i continuar amb la meua vida». Dos-santos regentava el Hook, un bar-museu al Gòtic. L’asseguradora finalment el va indemnitzar, però ell al·lega que el seu cas va ser acordat, sense judici i sense el seu consentiment. «Hauria d’estar ingressat a una clínica o en un geriàtric o tenir algú que m’ajudi en les tasques diàries i que m’acompanyi», explica. Se li va fer una vertebroplàstia, sense èxit.

Durant aquests anys Dos-santos ha recorregut a associacions d’accidents aportant tota classe de documents, fotografies i tacs, així com al mateix Síndic de Greuges i una carta al President de la Generalitat exposant-li el seu cas, sense resultat.

«Sols vull recuperar la meua vida, i per això necessito el primordial, que és la salut. No m’aguanto ni a mi mateix. He arribat a estirar-me enmig del carrer pel dolor», expressa. «Perquè m’atropellés una dona sense tenir jo la culpa he de viure sols amb els diners de la seguretat social, i no puc treballar ni fer res».

El barceloní va arribar a Tortosa fa dos anys pensant que una ciutat petita i tranquil·la seria beneficiosa per a la seua salut, i rebria una bona atenció mèdica. «I el cert és que estic content aquí, m’agrada molt», diu. Dos-santos vol denunciar el seu cas «perquè no li passi a ningú més».

Comentarios
Multimedia Diari