Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Albert Salvadó: “Proposo un gran acord de projectes estratègics de les Terres de l’Ebre”

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó Tenesa, pronuncia la conferència de l’acte institucional de la Diada

09 septiembre 2023 12:44 | Actualizado a 09 septiembre 2023 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

“Proposo un gran acord de projectes estratègics de les Terres de l’Ebre: que treballem per grans acords territorials en els grans projectes i que els puguem fer avançar protegint-los de les conjuntures i temptacions electoralistes”. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha fet una crida al consens territorial durant l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a les Terres de l’Ebre, enguany amb la conferència del president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó Tenesa, ‘Connectats al món, connectats a un futur d’oportunitats’. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, també ha assistit a l’acte, que ha comptat amb una nodrida representació institucional i dels principals agents econòmics i socials de les comarques ebrenques.

L’Estratègia Delta, el Fons de transició nuclear, el desenvolupament industrial i econòmic del polígon Catalunya Sud, però també la millora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i el nou hospital de les Terres de l’Ebre i la transformació de la C-12 són alguns dels projectes que ha destacat el delegat del Govern. “A les Terres de l’Ebre, estem avançant en projectes reivindicats durant molts anys que ens suposen millores o oportunitats històriques”, ha defensat Salvadó, demanant que “per aprofitar-ho, cal generar consens, concertar actuacions i projectes, cal col·laboració publicoprivada, comptar amb la nostra universitat i, sobretot, cal renunciar a paternitats i fer projectes compartits”.

El delegat del Govern també ha fet referència a l’episodi de pluges torrencials que ha afectat aquesta setmana especialment la comarca del Montsià. Salvadó ha felicitat i reconegut la tasca dels Bombers i els cossos d’emergències i seguretat, així com dels alcaldes i veïns dels municipis afectats per la gestió durant l’emergència. “Quan ens plantegem arreglar els mals ocasionats, hem de pensar en solucions que contemplen que no són ni seran fenòmens esporàdics”, ha apuntat. “Tenim identificats els punts crítics i haurem de plantejar solucions per facilitar l’adaptació al canvi climàtic a les persones que viuen en aquestes zones més vulnerables”, ha indicat. “Em comprometo a treballar amb els alcaldes i alcaldesses per trobar solucions les més robustes possibles per reduir el risc en episodis així”, ha dit el delegat del Govern.

El delegat del Govern també ha volgut posar èmfasi en la campanya del Govern d’enguany per la Diada que, amb el lema “Una llengua, molts accents” està dedicada a la llengua catalana i la seva diversitat. “A les Terres de l’Ebre, on usem una variant dialectal que no és la majoritària, som molt conscients de la riquesa de la nostra llengua. Com també, en un territori de cruïlla com el nostre, de la importància de protegir la nostra llengua com a nexe d’unió entre els diferents pobles de parla catalana”, ha reivindicat Salvadó, que ha apel·lat a “l’ús de la nostra variant occidental, sobretot en actes públics”.

$!Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona. FOTO: Gencat

‘Connectats al món, connectats a un futur d’oportunitats’

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó Tenesa, ha traslladat durant la conferència ‘Connectats al món, connectats a un futur d’oportunitats’ una doble visió, des de la mirada del Port de Barcelona però també com a persona de les Terres de l’Ebre. “Les Terres de l’Ebre està avançant en projectes amb el compromís de les diferents administracions”, ha destacat Salvadó, posant èmfasi, entre altres projectes, amb el desenvolupament del Catalunya Sud, “un polígon que es treballa per connectar-lo per via del ferrocarril i això vol dir connectar-lo al Port de Tarragona i al Port de Barcelona”.

En el seu parlament, Salvadó ha fet un repàs de l’evolució i l’actual conjuntura econòmica internacional i com influeix amb les oportunitats de futur al territori. “Una part d’aquella capacitat productiva que fa 30 anys es va traslladar cap al sud-est asiàtic, està tenint una certa tendència de retorn cap a Europa, el transport marítim i ferroviària guanyen protagonisme perquè són nodes de transport que tenen emissions molt més baixes que la resta i això significa que disposar d’un Catalunya Sud connectat en la xarxa ferroviària al sistema portuari i a Europa acaba generant unes oportunitats de futur per al nostre territori que hem de ser capaços d’aprofitar”. Per tot plegat, l’actual president del Port de Barcelona ha demanat als representants institucionals ebrencs “mirada llarga, capacitat d’entesa i facilitar el desplegament de les inversions”.

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya ha conclòs amb Els Segadors, l’Himne Nacional de Catalunya, interpretat pel clarinetista Oriol Navarro Valls (La Sénia), que ha acompanyat musicalment l’acte.

Comentarios
Multimedia Diari