Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alliberen en una llacuna de Riba-roja d’Ebre peixos rescatats del riu Siurana

Un miler d’exemplars de tres espècies autòctones s’hi estaran dos anys fins que es puguin retornar al seu hàbitat natural

28 septiembre 2022 18:00 | Actualizado a 29 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un miler de peixos rescatats del riu Siurana van ser alliberats ahir a la llacuna de Riba-roja d’Ebre. L’acció es va fer per salvar exemplars de madrilla, bagra i barb de tolls que s’estan assecant del curs final del Siurana per la falta de cabal hidrològic i, alhora, reintroduir aquestes espècies en zones del riu Ebre.

Els peixos s’estaran uns dos anys en aquest àmbit, fins que hagin agafat una mida més gran i ja siguin reproductors. «La idea és que serveixi com un punt temporal perquè segueixin amb el seu cicle de vida, aïllats de les interaccions amb altres espècies», afirmà Santiago Bateman, tècnic de conservació i projectes del Grup Natura Freixe.

Des del 2019, aquesta entitat i l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre han establert una col·laboració per tal de dur a terme actuacions de millora dels hàbitats i espècies de l’espai del meandre de Riba-roja. Una de les accions principals que s’hi ha dut a terme ha estat l’excavació d’un espai lacustre amb l’objectiu de crear un nou hàbitat de transició entre l’ecosistema agroforestal i l’ecosistema fluvial.

L’alliberament de peixos procedents del Siurana està emmarcat en el projecte Fluviatilis, impulsat a la Ribera d’Ebre pel Grup de Natura Freixe i que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (fons Next Generation).

Comentarios
Multimedia Diari