Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Bot oferirà habitatge gratuït
  a professionals sanitaris que vulguin treballar a la zona

  El consultori és de propietat municipal «i és el que es troba en més mal estat de la comarca», asseguren des de l’Ajuntament

  08 septiembre 2023 17:33 | Actualizado a 08 septiembre 2023 23:03
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Bot posa en marxa noves iniciatives per intentar millorar l’assistència sanitària al municipi i la Terra Alta, com ara oferir habitatge gratuït als professionals que vulguin treballar a la comarca, que se sumen a la recollida de signatures per demanar un augment d’hores del metge al municipi que ja està en marxa. Recorden des del Consistori que la Terra Alta té la taxa d’envelliment de població més alta de Catalunya. «Entre el col·lectiu de més de 65 anys moltes persones no condueixen i el despoblament fa que alguns es trobin sense familiars pròxims que disposin de cotxe. En aquest context, el servei d’atenció primària freqüent als municipis és especialment necessari», afirmen.

  El Regidor de Salut i l’Alcaldessa de Bot s’han reunit amb la directora i el referent de ciutadania de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Terra Alta per traslladar el malestar de la població en relació a la reducció d’hores de metge i per conèixer en més detall la situació comarcal.

  Des de l’ABS van facilitar dades sobre el nombre de pacients amb que treballen diversos metges i metgesses de la comarca, entre altres qüestions. Així, una de les conclusions és que «la situació només pot millorar si la comarca és capaç d’atraure professionals per cobrir les places vacants actuals i les que es crearan en breu amb la jubilació de diversos metges que porten anys treballant a la comarca».

  L’Ajuntament valora molt positivament tant la tasca realitzada per la direcció com per part dels professionals sanitaris i administratius.

  Per exemple, l’ABS Terra Alta està treballant per fer una contractació en origen d’una parella de metges. Si aquesta contractació s’acaba donant, l’Ajuntament de Bot els hi oferirà habitatge gratuït, ja que creuen que «cal cooperar i ajuntar esforços per atraure i fixar personal sanitari al món rural».

  Des de l’ABS també els han traslladat que un factor que poden treballar des de l’Ajuntament és la millora de l’estat del consultori.

  El consultori de Bot és de propietat municipal «i és el que es troba en més mal estat de la comarca, degut a la manca d’actuacions de manteniment i millora dels darrers anys», asseguren des del govern actual. Així, requereix d’una rehabilitació integral. L’Ajuntament està analitzant diverses formes de finançament, ja sigui amb el suport de Diputació de Tarragona o amb la cessió del consultori al propi Departament de Salut per tal que aquest realitzi les actuacions i millores necessàries.

  Comentarios
  Multimedia Diari