Cadena humana a l’Assut en solidaritat amb els afectats pel foc de la Ribera d’Ebre

Tivenys i Xerta s’agermanen per ajudar la plataforma Rebrotem, la qual vol aconseguir 250.000 euros a través del micromecenatge i, així, ajudar els afectats de l’incendi

09 septiembre 2019 07:10 | Actualizado a 12 septiembre 2019 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els municipis de Tivenys i de Xerta es van agermanar ahir diumenge en solidaritat amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià d’aquest juny.

Els veïns es van unir en una cadena humana i van ocupar un tram de l’Assut de l’Ebre. «Ens arromangarem per dir que no ens rendirem i que volem aixecar el que el fet ens ha pres i viure la terra», va assegurar el portaveu de la plataforma Rebrotem, Roger Heredia.

El col·lectiu ha recaptat més de 100.000 euros i ha fet una crida a assolir el sostre marcat d’uns 250.000 euros en els disset dies que encara resten de la campanya de micromecenatge. També ha anunciat noves accions solidàries per aquesta tardor.

Els veïns de Tivenys i de Xerta van travessar el riu Ebre des dels respectius marges i s’han trobat al bell mig de la presa de l’Assut. Malgrat que no han omplert els 370 metres d’aigua que separa els dos municipis, sí que han omplert un bon tram. Els dos grups, encapçalats pels alcaldes, es van agafar les mans i han escenificat així el seu suport amb els afectats del foc de la Ribera d’Ebre que va cremar 5.000 hectàrees de cultius i bosc aquest juny.

Una cinquantena de persones

En l’acció hi van participar més d’una cinquantena de persones i en tot l’acte prop d’un centenar. L’alcalde de Xerta, Roger Aviñó, va valorar positivament la cadena humana. «Estem molt contents i esperem fer més iniciatives com aquesta perquè són bones per al territori i pels dos pobles», va destacar. En la mateixa línia, es va posicionar el batlle de Tivenys, Eladi Galbe: «És important unir llaços entre els dos municipis. Tot i la barrera, el riu ha de ser un nexe d’unió».

Per la seva banda, el portaveu de Rebrotem va agrair «immensament» l’acció solidària i totes les mostres rebudes d’arreu de Catalunya des del foc. «Aquest entorn és fantàstic i bonic. Volem tirar endavant la terra cremada i viure en els pobles i de la terra», va expressar Heredia.

L’acte, que va acabar amb una vemutada i parlaments, ha servit per recaptar fons que se sumaran als més de 100.000 euros que ja han aconseguit a través de la campanya de micromecenatge.

Des de la plataforma Rebrotem van tornar a fer una crida a la solidaritat per assolir els 250.000 euros que s’han marcat com a objectiu. «Les aportacions són molt necessàries, la gent pot pensar que són molts diners, però què són 250.000 davant els milions d’euros de pèrdues? No res», va exclamar Heredia.

A més, es va precisar que un cop tinguin tots els diners recaptats treballaran amb les administracions per adjudicar de forma «transparent, directa i amb consens» les ajudes als perjudicats.

Més accions solidàries

D’altra banda, el portaveu de Rebrotem també va anunciar noves activitats per aquesta tardor. A tall d’exemple, es va reprogramar el festival Mirarock de Miravet, que es va anul·lar arran de l’incendi, per al pròxim 28 de setembre.

La recaptació de la barra del certamen es destinarà a la plataforma. També va avançar que més d’un centenar d’artistes i cantautors s’han ofert per actuar. «No serà només un concert de vespre-nit, volem aprofitar aquestes jornades perquè es parli del territori i posar a debat el seu model», va resumir Heredia.

A més, també es va assegurar que programaran activitats durant tot l’any, atès que les conseqüències del foc «perduraran moltíssim».

Recordem que l’incendi de la Ribera d’Ebre es va ser originar el 26 de juny de 2019 que va cremar unes 5.046 hectàrees (4.071 de massa forestal, 953 d’agrícoles i 22 d’urbanes) fins al dia 7 de juliol.

Comentarios
Multimedia Diari