Comencen el tractament per controlar el mosquit al Delta

Les pluges dels últims dies han provocat una gran proliferació de larves de l’insecte als focus larvaris que el COPATE té localitzats

25 abril 2022 16:30 | Actualizado a 26 abril 2022 04:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ja han començat els tractaments contra les larves de mosquit en espais naturals per tal de controlar-ne la població.

El primer dels tractaments va tenir lloc per Setmana Santa, quan es va tractar una superfície de 200 hectàrees de les zones litorals de les Olles, el Garxal, Buda i el Fangar i avui han seguit amb el tractament aeri a les àrees litorals deltaiques.

Concretament, s’ha actuat sobre una àrea de 190 hectàrees i la previsió és seguir avui dimarts amb el tractament.

«Les pluges dels últims dies han provocat una gran proliferació de larves de mosquit als focus larvaris que des del COPATE tenim caracteritzats, per la qual cosa ha estat necessari iniciar els tractaments», ha explicat el president del COPATE, Xavier Faura.

Enguany, la previsió és fer el tractament sobre una superfície de més de 4.000 hectàrees en espais naturals, igual que l’any passat, i realitzar tres tractaments aeris en arrossars. Pel que fa al tractament en arrossars s’iniciarà al mes de juny.

Els tractaments per controlar la població de mosquit al delta de l’Ebre es financen amb les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut.

Paral·lelament, el COPATE també treballa en la lluita contra la mosca negra, per evitar les seues molestes picades en la població dels municipis propers al riu Ebre.

Tècnics del COPATE van portar a terme tot just fa dues setmanes el segon tractament de l’any al riu Ebre (amb helicòpter) contra la plaga de la mosca negra. Arrencar els tractaments a principis d’any acostuma a ser una garantia per poder mantenir a ratlla la plaga a l’estiu.

Comentarios
Multimedia Diari