Detinguts dos fugats acusats de pertànyer a una xarxa de pederàstia de Tortosa

Van desaparèixer quan l’Audiència de Tarragona els estava jutjant. Ara tornen a estar a presó en espera de ser processats la tardor d’enguany

| Actualizado a 23 junio 2021 09:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos ciutadans francesos que van fugir fa any i mig mentre estaven sent jutjats a l’Audiència de Tarragona acusats de pertànyer a una xarxa de pederàstia amb epicentre a Tortosa han estat detinguts al seu país. Ara ja estan a la presó de Mas d’Enric a l’espera de judici. 

La Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona va començar, el novembre de 2019, el judici contra set homes acusats de formar part d‘una xarxa de pederàstia. Tenien gravacions de més d’un centenar de menors, entre els 11 i els 17 anys. La captació de menors es va realitzar a Barcelona, València, Màlaga i a Tortosa. A la capital del Baix Ebre van contactar amb joves d’entre 11 i 16 anys, la majoria de raça àrab i de famílies d’extracció humil. A canvi de berenar, cigarrets, porros i deixar-los jugar a videojocs, ells accedien a deixar-se fotografiar en diferents actes sexuals. Algunes de les víctimes residien en un centre de la Generalitat, que tenia la seva tutela.

Sense passaport
Però havien passat pocs dies de judici quan tres dels processats no van acudir a la vista oral del dia 11. Estaven en llibertat, però se’ls havia retirat el passaport i tenien prohibit sortir d’Espanya sense autorització prèvia judicial. Per això, el tribunal va demanar presó provisional per a ells quan fossin localitzats, a més que ordenava expedir les corresponents requisitòries nacionals i internacionals de cara a la seva localització, detenció i posada a disposició del tribunal. Mentrestant, els quatre que van ser jutjats foren condemnats.

El passat 11 de maig van ser detinguts dos d’ells: Jean Luc A. y Christian Bernard Georges A. Traslladats els dos a la presó de Tarragona, els processats van demanar la seva llibertat. L’advocat d’un d’ells va dir fins i tot una «possible pèrdua d’imparcialitat» per part de dos dels magistrats que configuraven la sala ja que formaven part del tribunal que va jutjar el cas. 

En la interlocutòria de l’Audiència de Tarragona respecte Christian Bernard Georges A. es recorda que ja va eludir l’acció de la Justícia, «faltant a la confiança dipositada en ell i incomplint el marc cautelar que se li havia imposat». Va ser detingut a una zona propera a Perpignan. Quan va ser interrogat per les autoritats franceses, va reconèixer haver abandonat Espanya tot i l’existència de la mesura cautelar. Més enllà, l’home no té cap tipus d’arrelament familiar, social ni laboral a Tarragona. A més, s’enfronta a delictes grues, com són captació i utilització de menors d’edat per a l’elaboració i distribució de material pornogràfic i delictes d’abús sexual sobre menors d’edat. Per això, els magistrats consideren que hi ha risc de fugida i dicten presó provisional, comunicada i sense fiança. 

Documents falsos
A la mateixa situació ha quedat l’altre processat. Aquest, quan fou detingut, portava documents d’identitat búlgars. Això indica que ha vingut utilitzant una identitat falsa per facilitar la seva ocultació durant aquest temps. Ara, el judici contra els dos fugats està previst per a la propera tardor.
 

Comentarios
Multimedia Diari