Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Consell de Ministres aprova el conveni pels danys dels aiguats d’Alcanar

  Les ajudes es destinaran a reparar les infraestructures municipals i la xarxa viària

  13 septiembre 2022 19:12 | Actualizado a 13 septiembre 2022 19:30
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un acord pel qual s’autoritza la subscripció del conveni específic entre el Ministeri de Política Territorial i la Generalitat de Catalunya per a la gestió d’ajudes per a pal·liar els danys causats per les inundacions declarades a Alcanar l’1 de setembre de 2021. El municipi del Montsià, junt amb la Ràpita o Ulldecona, va ser inclòs com a ‘Zona afectada greument per una emergència de protecció civil’ pel Consell de Ministres del 21 de setembre de 2021 a Catalunya, amb d’altres comunitats autònomes, recorda l’executiu espanyol.

  Les ajudes, per import de 2.427.601,53 euros, finançaran fins a un 50% de les obres de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal, i de la xarxa viària provincial, directament relacionats amb aquelles inundacions, de les que recentment es va complir un any.

  En el cas de Catalunya, la gestió d’aquestes ajudes correspon a la Generalitat i no a l’Estat, en virtut de la seva competència exclusiva en matèria de protecció civil, reconeguda a l’Estatut. Per aquest motiu, el 20 de desembre de 2018 es va subscriure un conveni marc entre l’Administració General de l’Estat i la Generalitat dirigit a articular la cooperació de totes dues administracions en la gestió d’aquest tipus d’ajudes, que es complementa, en cada cas, mitjançant la subscripció del corresponent conveni específic, segons expliquen des de la delegació del govern a Catalunya.

  Precisament en el marc del primer aniversari dels aiguats, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va explicar que l’Ajuntament d’Alcanar ha gastat ja 2,5 milions d’euros en reparacions dels danys que van causar els aiguats. 250.000 euros van ser els primers dies en socórrer l’emergència. 250.000 euros més foren destinats a la recollida de les tones i tones de residus que van provocar els aiguats, i 500.000 més les instal·lacions esportives que encara a dia d’avui segueixen afectades.

  Comentarios
  Multimedia Diari