Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

‘El crim soterrat’ proposa descobrir el patrimoni d’Amposta a través del joc

VisitEscape, coimpulsada per una emprenedora de l’Aldea, ofereix propostes similars a Barcelona, Girona o Madrid

03 enero 2024 20:29 | Actualizado a 04 enero 2024 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Descobrir el patrimoni i la història de la ciutat a través del joc i d’una ruta per a resoldre un misteri. És el que proposa VisitEscape amb El Crim Soterrat, una aplicació mòbil que fusiona l’audioguia, el misteri i el room escape i es desenvolupa per diferents espais emblemàtics de la capital del Montsià.

El joc té una durada aproximada de dues hores i està disponible en català i castellà, tant per a usuaris d’iOS com d’Android. Es pot descarregar de forma gratuïta durant tot aquest mes de gener, mentre que partir del febrer ja serà de pagament.

El joc està ambientat en un crim real que va passar als anys trenta del segle XX a Amposta: l’atracament de la banca Escrivà. A través de la pantalla, els usuaris coneixeran a Mark Guide, un detectiu privat i historiador de monuments que ha de resoldre un misteri i aturar als atracadors abans que sigui massa tard. Així, serà el visitant qui podrà ajudar al detectiu per tal d’evitar que un crim passat es repeteixi, i ho farà mentre visita el Castell, el carrer del Fossat, el Mercat, les cases modernistes, l’Antic Col·legi Sagrat Cor o el Pont Penjant, entre altres espais d’interès de la capital del Montsià. Recomanat a partir de 10 anys, el VisitEscape d’Amposta és el primer que es posa en marxa a les Terres de l’Ebre, mentre que l’empresa que els desenvolupa en té de disponibles a altres ciutats d’arreu de l’Estat com Barcelona, Sevilla, Madrid, València o Girona, segons explica una de les seues responsables, l’aldeana Núria Gas.

Segons la regidora de Turisme i Cultura, Inés Martí, «aquest joc permetrà conèixer i descobrir la cultura i el patrimoni d’Amposta mentre ens ho passem bé». La regidora destacava que, tot i que pot jugar-hi qualsevol persona, està enfocat com una eina més perquè els turistes puguin gaudir de la ciutat.

Segons explica Núria Gas, «la idea va néixer com una oportunitat per fusionar la cultura, el turisme i un misteri a través de les proves inspirades en l’escape room».

Per tal de poder realitzar l’experiència, l’usuari ha de descarregar-se l’aplicació VisitEscape a través de l’App Store, Google Play o www.visitescape.com, seleccionar el Delta de l’Ebre i començar el VisitEscape «El Crim Soterrat».

Comentarios
Multimedia Diari