<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El festival EbreLumen arriba enguany a les quatre comarques ebrenques

És l’únic a Catalunya que fa projeccions de molt gran format en elements de la natura, entrellaçant art, tecnologia i paisatge

26 abril 2025 11:43 | Actualizado a 01 mayo 2025 15:13
Se lee en 2 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

EbreLumen, el Festival de Videomapping a la Natura de Catalunya, s’expandeix en la seva cinquena edició a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. Nascut al 2020 a la Ribera d’Ebre, aquest certamen que fomenta la cultura digital, el turisme sostenible i la innovació arrencarà el 2 de maig a la Torre de l’Espanyol i s’allargarà fins al 7 de juny, amb la cloenda a Gandesa, passant també per Rasquera, Tortosa, Darmós, la Sénia, Benissanet, Alcanar, Tivissa, la Ràpita, la Serra d’Almos i Alfara de Carles.

El tema central d’enguany, ‘Terra’, representa no només un dels quatre elements fonamentals, sinó també una metàfora de solidesa, permanència i consciència ecològica.

L’EbreLumen posa en valor l’arrelament al territori, l’equilibri entre l’ésser humà i el medi natural, i la necessitat d’un desenvolupament responsable. El festival també pretén despertar una reflexió sobre els límits, la sostenibilitat i el respecte pel planeta, tot oferint una proposta artística i innovadora.

Arrenca el divendres 2 de maig a la Torre de l’Espanyol i s’allargarà fins al dissabte 7 de juny

S’hi podran veure els primers resultats de les accions de talent en videomapping, que busquen impulsar creadors locals i de tot el sud de Catalunya, fomentant l’aparició d’una nova generació d’artistes visuals vinculats al territori. A més, l’edició 2025 estrena una nova dimensió internacional, amb la participació d’artistes del Brasil, en col·laboració amb el Cerrado Mapping Festival de Minas Gerais.

El festival està organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre), els ajuntaments dels pobles que l’acullen i compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

El COPATE aporta al festival un total de 80.000 euros procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), amb finançament de fons europeus Next Generation.

Precisament l’entrada d’aquest Consorci al projecte ha suposat fer-lo arribar a les quatre comarques ebrenques i, per tant, donar-li un nou impuls que cohesiona el territori.

«Aquest festival no només és una aposta cultural i tecnològica, és també una eina de cohesió territorial, una oportunitat per desestacionalitzar el turisme, donar valor al producte local, a la bona gastronomia i a la identitat del nostre territori», remarca Diana Valimanya, vicepresidenta del COPATE i responsable de l’Àrea de Territori, Entorn Natural i Gestió Forestal.

«Apostem per la gent del territori i seguim dins la marca Festivals Terres de l’Ebre», explica per la seua banda el comissari d’EbreLumen, Albert Pujol.

«Reforcem les Terres de l’Ebre a través de la marca Reserva de la Biosfera i amb un producte innovador. Si ens ajuntem, les Terres de l’Ebre som imparables. Som un territori on es fan realment coses molt interessants», afirma Jesús Álvarez, conseller responsable de l’Àrea TIC del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

A més, per a Bibiana Porres, directora de l’IDECE, la nova edició del festival és «una oportunitat única per desestacionalitzar i aportar un turisme de qualitat».

Comentarios
Multimedia Diari