El Govern estudia indemnitzar els usuaris de l'R16 pels retards inferiors als 15 minuts

El conseller ha assegurat que s'estan estudiant aquestes noves indemnitzacions i que es farà conjuntament amb el territori

19 mayo 2017 18:25 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern de la Generalitat estudia indemnitzar els usuaris afectats pels retards a l’R16 per sota dels 15 minuts, adaptant-los així als nous horaris provisionals de la línia.

La devolució exprés dels bitllets es produeix ara per retards superiors als 15 minuts i, segons ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una conferència a Prada aquest dijous, la conselleria treballa per ajustar-los i garantir que els usuaris puguin ser compensats.

El conseller ha assegurat que s’estan estudiant aquestes noves indemnitzacions i que es farà conjuntament amb el territori, després de comprovar que els nous horaris, pactats amb Adif i Renfe, tampoc estan millorant el servei de l’R16. D’aquesta manera, els usuaris no sortirien perjudicats a l’hora de reclamar la devolució del bitllet quan el tren arriba amb retard amb l’aplicació dels nous horaris, com denuncien des de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre.

Josep Rull ha assegurat que els nous horaris de l’R16 no estan funcionant com voldrien malgrat que s’han millorat els temps de trajecte, i ha reiterat que si Renfe i Adif no compleixen amb les condicions pactades, el Govern no acceptarà cap nova modificació horària en altres línies de Catalunya.

D’altra banda, Rull ha animat els ajuntaments a sumar-se al capdavant de l’acció institucional constituïda entre el Govern, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats municipalistes: ACM i FMC.

A finals de juliol es va signar un manifest per reclamar que s’executin les inversions compromeses per part d’Adif, així com el traspàs de tota la infraestructura ferroviària. Rull espera que a partir del setembre els plens dels ajuntaments catalans aprovin mocions per adherir-se a aquest manifest i implicar-se en la via judicial oberta contra Adif.

Comentarios
Multimedia Diari