El Govern garanteix el servei d´ambulància 24 hores a Alcanar

La Plataforma ciutadana exigeix el compliment de la mesura, basada en el compromís anunciat pels adjudicataris

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern ha transmès als partits polítics i a la Plataforma ciutadana Ambulància 24 hores d’Alcanar que mantindrà el servei de transport sanitari de forma ininterrompuda al municipi.

En una reunió celebrada dijous a la tarda, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el director territorial de Salut, Albert Gómez, van garantir el servei les 24 hores mostrant un correu de la nova empresa adjudicatària del servei, Egara-Lafuente, en el qual assumia aquesta prestació.

La Plataforma, que ha recordat que el correu no tenia ni data ni signatura, ha anunciat que es mantindrà expectant per exigir el compliment d’aquest compromís just a l’inici de la campanya electoral.

«Tal com havia afirmat feia mesos, hem volgut deixar clar que l’ambulància 24 hores a Alcanar es manté i, avui, a més, amb l’aval de l’empresa adjudicatària per escrit ho hem fet arribar, tant a tots els grups polítics com els representants de la Plataforma ciutadana Ambulància 24 hores d’Alcanar», ha declarat Pallarès.

El municipi va rebutjar des de bon principi els plans de Salut per retallar a dotze hores la presència permanent d’un vehicle d’emergències en el nou concurs.

El delegat ha subratllat, en aquesta línia, el «treball de la Generalitat durant els darrers mesos», un cop conegudes les empreses adjudicatàries del transport sanitari i les seves ofertes, per donar major cobertura que la mínima establerta en els criteris bàsics.

Segons Pallarès, en el cas de les Terres de l’Ebre, la UTE que ha resultat provisionalment guanyadora, Egara-Lafuente, hauria inclòs, en l’apartat de millores, incrementar el servei amb sis vehicles de suport vital bàsic –a més dels 20 estipulats–, tres de suport vital avançat –respecte als tres mínims– i un altre vehicle d’intervenció ràpida, així com els corresponents mitjans humans, per donar cobertura a les necessitats del territori durant la vigència del contracte.

Tot i que aquesta mateixa setmana el Departament de Salut ha reconegut la suspensió temporal de l’adjudicació pels set recursos interposats per altres empreses participants, durant la reunió Pallarès va mostrar, com a aval del compliment del compromís vers Alcanar, un missatge electrònic sense data ni signatura concretes en el qual l’empresa assumia donar aquest servei.

La trobada, han explicat diverses fonts, va viure moments de tensió i retrets entre els representants del Govern i de les entitats socials i alguns partits canareus, que continuen dubtant sobre l’efectivitat real del compromís de la Generalitat, després de fer públics posicionaments aparentment contradictoris durant els últims mesos.

Comentarios
Multimedia Diari