Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El menjador social de Tortosa es trasllada al convent de la Puríssima

Reobrirà el dia 3 en uns espais rehabilitats, després de dos anys de servir-se en carmanyoles per la pandèmia

| Actualizado a 27 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper 3 d’octubre reobrirà el menjador social de Tortosa, que es trasllada de l’antic col·legi dels Josepets al convent de la Puríssima. Durant dos anys, els àpats s’han estat servint en carmanyoles a causa de la pandèmia. Ara, el nou espai, a través de Càritas Interparroquial de Tortosa, oferirà un servei essencial per a persones en situació de vulnerabilitat i, més que això, un entorn agradable i de companyonia per fer els àpats.

Ahir es va fer una presentació del servei i dels nous espais adaptats del menjador, que ha sigut rehabilitat. En aquest convent també està ubicada la Casa d’Acollida de Tortosa. La capacitat del menjador és d’unes 35 persones.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va explicar que el menjador va obrir el 2010 i que compta amb una aportació de l’Ajuntament de Tortosa. Precisament enguany el pressupost de Tortosa ha vist incrementat en un 28% la despesa social, duplicant les aportacions a Creu Roja i a Càritas.

«Quan es va posar en funcionament, la regidora Anna Algueró i el president de Càritas Lluís Lamote de Grignon, persones que ja no estan entre nosaltres, van fer moltíssim per aquest menjador social», recordà l’alcaldessa.

El Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, va explicar que l’edifici dels Josepets té unes mancances per complir amb la funció de menjador social, a més que properament es destinarà a altres usos, ja que la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans va cedir-lo a l’Ajuntament.

«I després de la pandèmia, amb el repartiment amb carmanyoles, i la normalització de la situació, ens vam plantejar buscar una nova ubicació. Vam pensar que la Casa d’Acollida era un bon lloc, perquè ja fa una funció d’acollida als transeünts», va considerar el Bisbe.

La directora de Càritas Interparroquial de Tortosa, Cinta Jardí, va valorar molt positivament la nova ubicació del servei, que està molt aprop de l’antic menjador Mossèn Sol

«Estem molt contents perquè és un lloc alegre i bonic, i on la gent estarà molt a gust. A més de menjar, volem que hi haja ambient d’amics», va expressar remarcant la importància d’oferir caliu per a aquestes persones.

La mitjana d’usuaris és de 35 persones al dia. «I la demanda ha augmentat, cada dia hi ha més necessitats i per desgràcia no veiem bones perspectives», va reconèixer.

Ara, l’Ajuntament de Tortosa convertirà l’antic col·legi dels Josepets en un nou pavelló esportiu per a la ciutat, cosa que afavorirà la dinamització del barri del Rastre, amb famílies i joves que hi vagin a competir. L’Ajuntament ja ha rebut els tres avantprojectes finalistes dins del procés de selecció i ara el jurat determinarà quin és el guanyador. Per tant, en pocs dies es procedirà a la redacció del projecte executiu, que suposarà l’enderroc d’una part de l’edifici i la rehabilitació d’una altra part.

Comentarios
Multimedia Diari