Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Perelló commemorarà els 25 anys de la Xaranga Xim Xim Mig Grau i la colla de diables Correfocs Foc a la Metxa

El proper 30 de juliol es reuniran al municipi per la celebració 5 colles de diables i 4 xarangues

22 julio 2022 10:41 | Actualizado a 27 julio 2022 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pròxim 30 de juliol el Perelló commemorarà els vint-i-cinc anys de dues de les entitats més importants de la població, la xaranga Xim Xim Mig Grau i la colla de diables Correfocs Foc a la Metxa. Aprofitant també la celebració de la tradicional nit d’estiu de la Festa Jove, el municipi viurà tot un dia de festa i germanor pels seus carrers.

Així, «dues de les entitats locals del municipi tindran el més que merescut reconeixement després de tants anys d’amenitzar moltes tardes i nits del nostre municipi», ha explicat l’alcaldessa, Maria Cinta Llaó. «Com a Ajuntament no podíem fer res més que homenatjar-les com toca» ha conclòs l’alcaldessa.

El dia arrencarà des de ben d’hora amb una despertada a càrrec de Foc a la Metxa a partir de les 08:00. A continuació hi haurà un taller infantil a càrrec dels tabalers del grup de correfocs a la Plaça Jaume II. Al migdia, arribarà la primera acció conjunta entre les dues entitats en forma de cercavila pels carrers del municipi.

Poc després la xaranga i la colla de diables dinaran conjuntament al pati de l’Hotel d’Entitats. Serà ja després de dinar, quan començaran les actuacions musicals, primer amb una festa de l’escuma i ‘holi’ al costat del Pavelló a partir de les 17:15h. De 19:30h a 21:30h hi haurà una trobada de xarangues on participaran, a banda de la Xim Xim Mig grau, la Suquet Calero, Tal com Sona i els Bandsonats. I poc després, seran les colles de diables les que es reuniran amb la Foc a la Metxa del Perelló.

Hi participaran la Ball de Diables 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet, Diables d’Aldaia de l’Aldea, Diables lo Minotaure d’Amposta i la 7 Cervells de Jesús. La festa posarà punt final a partir de la 1 de la matinada amb l’actuació de la banda Versión Impossible i la sessió de DJEIDEPUEBLO, a la plaça U d’octubre.

$!Cartell del 25è aniversari dels Correfocs Foc a la Metxa i Xim Xim Mig Grau del Perelló. Foto: Cedida
Comentarios
Multimedia Diari