Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El pressupost per càpita destinat pel Govern a l’Ebre és superior a la mitjana de Catalunya

  El delegat Salvadó destaca que els comptes del Govern «discriminen en positiu» el territori, amb projectes com l’ampliació de l’hospital

  29 febrero 2024 18:36 | Actualizado a 29 febrero 2024 18:36
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2024 preveu una inversió de 92,5 milions d’euros a les Terres de l’Ebre. Inclouen la inversió real prevista territorialitzable (51,5 milions d’euros), més les transferències de recursos a altres agents o transferències de capital (0,5 milions), 3,9 milions provinents de romanents d’INFRACAT (principalment fons NGEU no executats el 2023) que s’incorporaran al pressupost del 2024, així com els 6 milions d’euros previstos per les mesures de protecció del Delta de l’Ebre i 30,7 milions dels primers tres trams previstos del projecte 2+1 de la C-12.

  Cal destacar que aquests 92,5 milions d’euros que la Generalitat preveu destinar a les Terres de l’Ebre representen 477,19 euros per habitant, per sobre de la mitjana del país, amb 599,45 euros per habitant al Baix Ebre, 298,08 euros al Montsià, 668,95 euros a la Ribera d’Ebre i 342,54 a la Terra Alta. Una altra dada remarcable són les obligacions plurianuals compromeses fins al 2027, que pugen a 65,6 milions d’euros.

  «El pressupost per càpita és superior a la mitjana del país. Hi ha una discriminació positiva cap a les Terres de l’Ebre», ha valorat el delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó. «Portem una seqüència de pressupostos molt favorables per a les Terres de l’Ebre aquesta legislatura».

  Per a Salvadó, les inversions «són un indicador clar de tota la faena feta per part de tots els directors territorials».

  La salut, la mobilitat, les infraestructures agràries i la protecció del medi natural centren bona part d’aquestes inversions. En l’àmbit de la salut, es contemplen les obres d’ampliació i modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta -16,4 milions d’euros (42,4 milions fins 2026)-, la modernització i noves inversions de l’Hospital Comarcal de la Móra d’Ebre (3,3 milions) i la nova construcció del consultori local de Jesús (1,6 milions).

  En l’àmbit de la protecció del medi natural, hi ha previstos els 6 milions d’euros per les mesures de protecció del Delta de l’Ebre i, pel que fa a infraestructures agràries, hi ha previstos 6,9 milions per a les obres del regadiu Xerta-Sénia (23,6 milions fins 2027) i 992.209,4 euros per al projecte d’instal·lació de planta solar aïllada a l’estació de bombament de regadiu Garrigues Sud a Flix.

  Quant a la mobilitat, es preveuen 8,9 milions d’euros en conservació de carreteres i 30,7 milions dels primers tres trams previstos del projecte 2+1 de la C-12: Amposta-Vinallop (18,9 milions), Vinallop-Tortosa (6,2 milions) i Tivissa-Móra la Nova (milions).

  Les Terres de l’Ebre també rebran una part important dels 83,5 milions previstos del Fons de transició nuclear.

  500.000 euros per al nou hospital

  Al projecte del nou hospital es destinen 500.000 euros, que se sumen a l’altre mig milió del comptes anteriors. La Plataforma pel Nou Hospital havia reclamat 2 milions i ha denunciat «no comprendre què ha passat». El delegat assegura, però, que el Govern destinarà les partides que siguen necessàries en el futur.

  Comentarios
  Multimedia Diari