Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El projecte Vincles ofereix una quinzena de propostes per a famílies d’Amposta

    Per a aquest trimestre s’han preparat activitats diverses com tallers, xarrades, contacontes o espais de joc

    25 septiembre 2022 22:34 | Actualizado a 25 septiembre 2022 23:24
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El Servei d’intervenció socioeducativa La Brúixola i la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, impulsen el projecte Vincles, una proposta social, formadora i cultural que dona suport a la criança i l’educació per a famílies amb infants en edats dels 0 als 6 anys.

    De setembre a desembre a l’Espai km0 de l’Oficina de Turisme, es faran activitats que segueixen les tres línies d’actuació del projecte, embarassades, famílies i conferències amb un seguit d’activitats organitzades per serveis socials, educatius, de salut i de lleure com tallers, xarrades, espais de joc o conta-contes.

    L’objectiu de la iniciativa és treballar els vincles familiars dels infants, però també la seva relació amb l’entorn. Núria Ferré, regidora de Drets Socials i Ciutadania a l’Ajuntament d’Amposta, explica que «es busca donar resposta a famílies amb infants en època de desenvolupament, etapa que més abandonada es té i que és molt important en la criança i on hi ha necessitat de crear vincles».

    En la mateixa línia, Thaïs Casanova, educadora del Servei d’Intervenció Socioeducatiu, detalla que «la intenció és oferir espais perquè els nens ho passin bé a més d’intentar donar informació i capacitar una mica més les mares i pares, que ja són ells mateixos qui ens comencen a plantejar els seus dubtes. Al final és un espai on poder estar amb l’infant i al mateix temps sentir-se acompanyat. La majoria de famílies acaben repetint».

    Així, el projecte té la intenció de donar informació als pares, donar-los eines i ajudar-los, però també oferint-los espais de cuidatge. «Volem cuidar, sabem que exigim molt als pares i mares, però els cuidem poc», assenyala Casanova.

    D’altra banda, hi ha un pes molt important de la part social en el desenvolupament de l’infant. Des del servei socioeducatiu, intenten mesclar diferents tipus de família en les activitats, com una manera de normalitzar i trencar estereotips. «Les famílies vivim en societat i els nadons formen una part molt activa d’aquest cercle social en què ens movem les famílies. Les activitats i els espais del projecte Vincles estan preparats per gaudir d’una estona de joc i relació amb l’infant i alhora es comparteix un espai i un temps amb altres famílies. És una manera de crear xarxa, de fer tribu, de fer vincle», explica Maria Barberà, bibliotecària i organitzadora de les activitats infantils a l’equipament cultural.

    Activitats trimestrals

    Segons explica Barberà, les activitats es programen de manera trimestral. «Actualment, tenim programades activitats d’octubre a desembre, moltes d’elles ja amb les places exhaurides», és el cas de propostes com l’hora del nadó, l’espai de joc i relació o el taller de musicoteràpia, entre altres.

    La programació d’activitats es complementarà amb altres propostes com xarrades amb especialistes en els temes tractats com pediatres o educadors i diferents tallers, tot amb la criança com a eix central. Així, en els pròxims tres mesos s’oferirà un taller per a dones embarassades sobre la relació entre l’infant i el seu desenvolupament social amb l’entorn i un altre sobre joguines i materials de joc infantil.

    Comentarios
    Multimedia Diari