Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els dos docents que van denunciar l’Institut de l’Ebre haurien patit assetjament

  Educació determinarà «les mesures pertinents» quan conclogui l’expedient informatiu obert

  26 febrero 2024 17:37 | Actualizado a 26 febrero 2024 17:37
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Departament d’Educació ha confirmat que actualment hi ha una investigació oberta per unes possibles irregularitats relacionades amb les pràctiques a l’Institut de l’Ebre, ubicat a Tortosa.

  Segons va publicar el passat dissabte el diari Ara, dos professors haurien denunciat a Inspecció de Treball, a la Bústia Ètica de la Generalitat i a l’Oficina Antifrau que l’institut signava convenis de pràctiques amb empreses del territori, però els alumnes treballaven per al mateix centre. Tot i que cobraven el sou de l’empresa, no tenien cap tipus de contacte. L’empresa, després de pagar-li el sou a un estudiant en pràctiques li passava una factura al centre amb concepte de «Manteniment» i així recuperava els diners. Segons un dels professors denunciants, aquestes empreses eren les mateixes que després venien material informàtic a l’institut. També asseguren que la situació s’hauria repetit en els últims 15 anys.

  Fons del Departament d’Educació expliquen al Diari que els Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre «han fet seguiment de les diferents queixes rebudes» i han requerit el centre «que cessi les pràctiques de qualsevol alumne en el mateix centre, recordant-los la normativa aplicable».

  Segons Educació, actualment «hi ha una investigació policial en curs arrel de la denúncia a un docent» i en paral·lel, la Inspecció d’Educació té obert un expedient informatiu a través del qual està recopilant tota la informació sobre el cas. I en acabar, es determinaran les mesures pertinents. No obstant, els Mossos d’Esquadra no tenen constància que cap de les unitats del cos s’haja fet càrrec de cap investigació en aquest sentit.

  Fons del sindicat UGT han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies que els dos professors denunciants han rebut assessorament, acompanyament i suport per part del sindicat arran de «l’assetjament laboral» que van patir en denunciar males praxis i fins i tot explotació laboral d’alumnes de l’àrea dels estudis d’Informàtica. Els representants de la UGT també col·laboren amb el Departament d’Educació en la investigació que està en marxa. Els dos docents que van subscriure la denúncia van demanar l’empara sindical per les pressions que reben. Tots dos estan actualment de baixa laboral i estan protegits per Antifrau.

  Aquests professors van alertar i recriminar que les pràctiques lectives dels estudis dels cicles d’informàtica es fessin dins del centre escolar des de feia «molts anys» i en unes condicions suposadament irregulars. La situació podria no ser exclusiva del departament d’informàtica de l’IES de l’Ebre, segons alguns indicis.

  El Departament d’Educació va aturar de seguida aquestes pràctiques a l’institut.

  Per la seua banda, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha demanat celeritat en la investigació per «esclarir els fets el més aviat possible, ja que és un dels instituts més importants del territori».

  l També l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha demanat celeritat al respecte. «Esperem que el més aviat possible es puguen esclarir els fets. Hem demanat que s’actue el més ràpidament possible donat que l’Institut de l’Ebre és un dels més importants del territori, amb 1.500 alumnes», ha declarat.

  Comentarios
  Multimedia Diari