Els Mossos denuncien una explotació ramadera de porcs vietnamites a l’Ametlla de Mar

El propietari dels animals pot enfrontar-se a sancions de fins a 200.000 euros

31 julio 2020 16:04 | Actualizado a 31 julio 2020 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mossos han denunciat els responsables d'una explotació porcina il·legal ubicada a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). La instal·lació estava dedicava a la criança de porcs vietnamites. La policia van saber de l'activitat després que diversos veïnes es queixessin dels danys que els porcs causaven en els seus cultius. Dimarts passat agents de la Unitat Regional de Medi Ambients van inspeccionar l’explotació i hi van trobar 17 exemplars de porcs vietnamites, alguns deixats en llibertat i altres en instal·lacions molt precàries. Els Mossos recorden que el porc vietnamita és una espècie exòtica catalogada com a invasora per l'expansió “incontrolada i nociva” per als ecosistemes silvestres.

Davant d'aquesta situació, els policies van actuar segons les directrius marcades pel Pla de gestió del porc vietnamita a Catalunya i van denunciar les diverses infraccions relatives a la identificació dels exemplars, control sanitari, reproductiu i d’alimentació.

Les infraccions es posaran en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat, competent en aquesta matèria, i els animals restaran en la mateixa finca sota custòdia del propietari i a disposició d’aquest mateix organisme.

El propietari dels animals pot enfrontar-se a sancions de fins a 200.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari