Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Els pobles d’interior reivindiquen el tram ebrenc de l’autovia A-7

    L’Estat comunica que descarta fer la via entre Vilanova d’Alcolea i l’Hospitalet de l’Infant. Municipis com la Sénia o Santa Bàrbara ho titllen d’«error estratègic» que afecta la mobilitat de tot el territori

    21 marzo 2023 07:00 | Actualizado a 21 marzo 2023 18:05
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El govern espanyol ha respost al senador de Compromís, Carles Mulet, que descarta construir el tram pendent de l’autovia A-7, entre Vilanova d’Alcolea (País Valencià) i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). Mulet havia reclamat l’obra, que s’havia de fer entre 2010 i 2019. L’Estat justifica que el tram de l’A-7 de Castelló i l’Ebre «tindria un potencial de captació de trànsit reduït» amb l’AP-7 alliberada de peatges i que seria «una infraestructura molt costosa de construir i mantenir amb una demanda no elevada i una rendibilitat socioeconòmica reduïda».

    En la missiva també s’assenyalen «els notables impactes socials i ambientals» de l’A-7 i es defensa que «l’alternativa més favorable és actuar sobre l’autopista AP-7», segons un informe previ. Mulet lamenta que l’Estat «abandoni el projecte de l’autovia A-7 a les comarques de Castelló i les Terres de l’Ebre i ha defensat que al tram valencià només caldria ampliar l’actual CV-10.

    Municipis de l’interior del Montsià, com la Sénia o Santa Bàrbara, han considerat que aquesta decisió és «un error estratègic» que afecta la mobilitat de tot el territori. L’alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí, expressa que precisament la mobilitat d’aquest municipi és una de les principals reivindicacions de la indústria del poble, especialitzada durant dècades en el sector del moble. «

    A nosaltres ens afecta per la nostra indústria. Quan ens reunim amb els empresaris la principal problemàtica són els accessos de la Sénia: no hi ha aquest tram d’autovia, no hi ha cap accés a l’autopista AP-7 en tot el Montsià, i a vegades persones que han de venir sols des de Tortosa ja ho refusen», explica l’alcalde.

    El batlle avança que hi seguiran pressionant. «No entenem aquesta estratègia. Però ens estem trobant una mica sols amb aquest tema. No sé perquè no s’hi suma tot el territori».

    En aquests mateixos termes s’expressa l’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés, qui valora que a més de millorar la mobilitat al territori i el trànsit de mercaderies, el tram de l’A-7 ajudaria a pacificar el trànsit i descongestionar l’AP-7.

    «L’anunci del tercer carril de l’autopista és bo, però també molt costós. Penso que seria més senzill finalitzar els 100 quilòmetres que queden de l’A-7. Quan hi ha un accident a l’autopista, dóna igual que siga de dos carrils o de tres, ja que es tallarà igual i es formen autèntics col·lapses», exposa. «No és cap caprici. Per què nosaltres no l’hem de tenir? L’autovia surt d’Algeciras i recorre tot el Mediterrani i quan arriba aquí s’acaba, per tornar a reprendre’s després a l’Hospitalet».

    Tots dos alcaldes exigeixen alhora un accés a l’AP-7 a la comarca del Montsià, també per qüestions de seguretat i d’accés de les ambulàncies, ja que les entrades més properes són a l’Aldea o ja al terme de Vinaròs.

    De fet, Junts per Catalunya ha presentat una moció al Senat per reclamar un accés a l’AP-7 al Montsià. Junts considera que aquest nou accés reduiria els accidents de trànsit. La proposta de Junts és ubicar l’accés entre els municipis d’Amposta i Masdenverge.

    Disconformitat també a Tortosa

    Així mateix l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, expressa al Diari la seua disconformitat en la decisió presa sobre el tram de l’A-7: «Disposar d’un tercer carril a l’autopista és molt necessari, però considerem que cal finalitzar també el tram de l’A-7 entre la Jana i l’Hospitalet, el tram de Terres de l’Ebre amb el traçat que vam consensuar. No només perquè dona un servei molt important a les poblacions de l’interior, sinó perquè també ha de ser una alternativa a l’autopista i una infraestructura que ens reforci com a territori per a la mobilitat i el transport de mercaderies».

    La comarca del Montsià, a més, no disposa de cap accés a l’AP-7, ja que les entrades més properes són a l’Aldea o ja al terme de Vinaròs.

    Comentarios
    Multimedia Diari