Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els treballadors de l’Hospital de Jesús reclamen cobrar els complements salarials

  La retallada del Programa d’Intervenció Assistencial posa en risc «la viabilitat del centre» i els complements per objectius que no es van poder assolir amb l’hospital dedicat a la Covid

  13 junio 2022 19:33 | Actualizado a 14 junio 2022 11:27
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Un centenar de treballadors de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús van manifestar-se i van tallar ahir els carrers de Tortosa per reclamar el cobrament dels complements salarials variables del 2021. Els treballadors van concentrar-se ahir a la tarda al passeig de l’Ebre al barri de Ferreries, per tot seguit creuar el pont de l’Estat de la ciutat i arribar fins la plaça de l’Ajuntament. Un grup de representants també van assistir al ple de l’Ajuntament de Tortosa, celebrat ahir al vespre i on es debatia una moció al respecte.

  Els treballadors de l’hospital reclamen els complements per objectius (DPO) de l’any passat perquè el Departament de Salut argumenta que no s’han assolit les quotes assistencials a partir dels quals finança l’hospital municipal.

  L’hospital de la Santa Creu a Jesús-Tortosa és un dels centres sociosanitaris més grans de Catalunya. Es tracta d’un centre proveïdor de l’ICS i tots els llits són d’utilització pública. Els professionals tenen d’aplicació el conveni SISCAT. A l’hospital hi ha una unitat de convalescència, una de llarga estada, una unitat de cures pal·liatives, una de subaguts, UFIS, PADES, l’hospital de dia, el centre de dia, la residència assistida, les consultes d’AGI, l’unitat de nefrologia, l’hemodiàlisi, etc. Durant la pandèmia de la Covid-19, l’hospital ha estat centre de referència per a pacients Covid de les Terres de l’Ebre.

  El consistori dona suport als treballadors amb una moció per millorar el finançament

  «L’hospital es financia en una part de les aportacions de l’ICS pels serveis oferts i una aportació anual anomenada PIA (Programa d’Intervenció Assistencial), uns 5 milions d’euros. Aquesta PIA s’ha anat reduint aquests darrers anys. Tot i que han augmentat les aportacions pels serveis, mai no han arribat al que es cobrava amb el PIA. En els darrers anys s’han pogut pagar les DPOs amb aportacions extres de l’ICS», expressen des del comitè d’empresa.

  L’any 2021 es van atendre pacients Covid, i es van alterar ritmes de feina i activitats de les diferents unitats. «En aquest punt, direcció ens comentà que no va poder assolir l’equilibri pressupostari, per la falta d’ingressos per no poder fer tots els serveis», expliquen. «La nostra reivindicació és per demanar un millor finançament de l’hospital, ja que les últimes retallades en els serveis el fan inviable. Volem que se’ns paguin les DPOs com marca l’acord».

  Per aquest motiu, els professionals han portat a terme diferents concentracions i protestes al llarg de l’últim mes.

  Comentarios
  Multimedia Diari