Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

En marxa el sistema de desinfecció d’aigua de l’Ebre per llum ultraviolada

Nova fase en el procés de potabilització, que millora la qualitat de l’aigua distribuïda pel Consorci d’Aigües de Tarragona

03 febrero 2023 17:33 | Actualizado a 03 febrero 2023 23:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha inaugurat les instal·lacions de desinfecció per llum ultraviolada ubicades a la planta de tractament d’aigua potable a l’Ampolla, úniques a Catalunya pel que fa les seves dimensions i capacitat. Segons remarquen des del Consorci, es tracta d’una nova etapa del procés de potabilització que desinfecta l’aigua procedent del riu Ebre abans de ser clorada i distribuïda als consorciats. En aquesta fase, l’aigua passa per unes làmpades de llum ultraviolada de grans dimensions per eliminar qualsevol tipus de microorganisme, inclosos alguns resistents al clor.

El CAT ha incorporat aquest nou tractament en el procés de potabilització «ja que és una opció amb nombrosos avantatges»: la llum ultraviolada no altera la composició físico-química de l’aigua, no genera subproductes ni incideix en les característiques organolèptiques de l’aigua, minimitza els riscos derivats de la manipulació i dosificació de productes químics «i per últim però no menys important, és una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient», expliquen.

Les instal·lacions, amb capacitat per desinfectar fins a 4 metres cúbics per segon d’aigua, han suposat una inversió de 3,8 milions d’euros.

L’obra, adjudicada a la UTE formada per Aquambiente i ACSA Sorigué, ha estat finançada al 50% per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en el marc de l’atorgament d’una subvenció directa l’any 2020, per dur a terme diverses obres dirigides a millorar la capacitat de garantia i subministrament del CAT, així com accions destinades a millorar la qualitat de l’aigua.

Les instal·lacions tenen capacitat per desinfectar fins a 4 m3 per segon d’aigua

El president del CAT, Joan Alginet, va explicar, durant l’acte d’inauguració, que «aquestes instal·lacions ens permeten donar un pas més en la garantia de l’aigua subministrada als nostres consorciats». «Cal posar en valor la voluntat d’innovació i la vocació de millora continua del Consorci i el seu equip humà, buscant sempre solucions capdavanteres com la que avui inaugurem i que ha entrat en servei recentment», afegí.

Per la seua banda, el director de l’ACA, Samuel Reyes, va remarcar que actuacions com aquesta «són possibles gràcies a la col·laboració entre administracions, fent possible que en quatre anys l’ACA atorgui un ajut al CAT de 18 milions d’euros, amb l’objectiu de millorar la garantia i la seguretat de la xarxa d’abastament del Consorci i posar en marxa actuacions pioneres com la que presentem avui».

El CAT gestiona el minitransvasament de l’Ebre i subministra aigua a 71 ajuntaments i 25 indústries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari