Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Godall ofereix solars dins del nucli urbà per construir primeres residències

La mesura, que aprofita diversos terrenys on s’han enderrocat cases en ruïna, vol fixar població i atreure nous veïns

| Actualizado a 17 mayo 2022 20:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de Godall ofereix solars edificables dins del nucli urbà, amb preus bonificats, a veïns o famílies d’arreu que s’hi vulguin construir la primera residència. Segons explica l’alcalde d’aquesta població de l’interior del Montsià, Alexis Albiol, l’objectiu és facilitar la construcció de nous habitatges, per fixar la població i/o afavorir l’arribada de nous veïns al municipi, que actualment compta amb uns 600 habitants.

Els solars municipals es troben als carrers Sant Josep, Vila-Llarga i Progrés, on es podrien arribar a construir una desena de nous habitatges. En general es tracta de construccions adquirides pel Consistori als bancs i on hi havia cases en estat de ruïna que s’han hagut d’enderrocar, creant els actuals solars, tot i que en el cas del carrer Progrés no eren cases, sinó patis.

Al carrer Sant Josep, des de fa uns vuit mesos el solar resultant de l’enderroc de quatre propietats està sent utilitzat com zona d’aparcament de vehicles.

L’objectiu és arrencar la iniciativa per aquest carrer i si la mesura té èxit, continuar pels altres dos. De moment, ja hi ha cinc persones que han mostrat el seu interès. El perfil dels demandants correspon a parelles joves del mateix poble, segons detallen des de l’Ajuntament.

Amb aquesta iniciativa es vol afavorir també la rehabilitació del nucli urbà. «Es podria crear nou sòl urbanitzable als afores del poble, però aquesta opció ens sembla millor, ja que es construeixen cases noves on n’hi havia de deshabitades i en mal estat, es manté el nucli urbà unit, i es poden garantir millor tots els serveis als veïns», comenta l’alcalde al Diari.

A més de vendre els terrenys «a preu de cost», l’Ajuntament també ofereix diverses bonificacions en els permisos, així com assessorament i acompanyament en totes aquelles qüestions relatives a la construcció de l’habitatge (llicències, recerca de finançament...) «per a totes aquelles persones que vulguin edificar en els solars per a ubicar-hi la seua residència habitual», especifica l’anunci del consistori en una xarxa social.

«En cap cas volem fer negoci, l’objectiu és afavorir que la gent es quede aquí a viure o que en vingue de nova», insisteix Alexis Albiol.

Hi ha prevista properament una reunió amb les primeres persones interessades, per començar a concretar la venda dels solars i posterior construcció dels habitatges.

Però no tots els enderrocs es destinaran a nous habitatges. En una zona d’accés del poble, entre l’avinguda Catalunya i el carrer Vila-Llarga, també s’han enderrocat tres edificacions en mal estat. Però en aquest cas, l’espai resultant permetrà millorar els accessos i també construir-hi una nova plaça pública, detalla Alexis Albiol.

Comentarios
Multimedia Diari