Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Carles Luz: «Hem de materialitzar els projectes previstos per a una Gandesa millor»

Entrevista. Gandesa inicia les festes aquesta setmana mentre implementa accions per al seu creixement

31 agosto 2023 10:46 | Actualizado a 31 agosto 2023 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Mentre Gandesa es prepara per a les festes majors, que seran d’avui 31 fins al 4 de setembre, s’ha conegut que l’Estat adjudicarà la redacció del projecte de la variant pel municipi. L’esperada actuació aportarà beneficis que se sumaran als dels projectes que ja treballava l’Ajuntament. En parlem amb Carles Luz, alcalde de Gandesa.

Com es presenten enguany les festes majors de Gandesa?

Després d’un estiu d’activitats, que no deixen de ser un preescalfament de les festes, presentem unes festes que volen mantenir les tradicions i, al mateix temps, innovar. Portem un programa per a diferents edats i gustos amb activitats culturals, socials, esportives, religiosos, populars i tradicionals.

Heu preparat una festa per a tots els grups d’edat amb molta música, és clar.

Dijous, per exemple, tenim un escape room, una activitat per a les colles que és del més novedós del programa. Divendres festa jove amb dj’s que serà tant dissabte com diumenge. Dilluns torna l’orquestra la Mundial amb el seu nou espectacle.

Quins són els actes més populars?

Òbviament, el pregó, que enguany el fa Neus Sabaté, científica que té vinculació estreta amb Gandesa i les carrosses de divendres, un dels actes on més gandesans participen. També la Truita Popular, per a la que ja tenim venuts vora els 1.300 tiquets.

Com a més participatiu tenim també la processó en honor a la Mare de Déu de la Fontcalda. Dilluns, per acabar tindrem activitats més tranquil·les, concert, esports... i a la nit el piromusical de final de festes.

Hi haurà novetats als actes religiosos en honor a la Mare de Déu de la Fontcalda, no?

Enguany, després de 60 anys es pujarà la Verge del Santuari de la Fontcalda per a la Processó. Aquest canvi ve dels portadors, un grup de gent on també s’han incorporat dones i del mossèn. Van prendre la decisió de recuperar aquesta tradició que es feia cada certs anys amb la voluntat de continuar fent-ho cada cinc.

Passant a altres qüestions, aquesta setmana s’ha anunciat l’adjudicació del projecte de la variant. Quins beneficis aportarà a Gandesa?

És una molt bona notícia que s’ha anat treballant en els darrers anys. Estem molt contents, això ha de portar una millor mobilitat a Gandesa, que és cruïlla de camins, evitant els problemes amb tots els vehicles que passen pel mig del poble i anar molt bé per al polígon, que està creixent i facilitar el seu desenvolupament. Mirem d’aportar una millor mobilitat i convivència.

Paral·lelament, quines actuacions s’estan treballant?

Tot i que ha estat un any d’eleccions i això sempre para una mica la dinàmica, s’han anat fent coses, com les obres al Centre d’Interpretació de la Natura de la Fontcalda o l’ampliació del CEBE. Estem treballant també la gestió forestal i l’arranjament de carrers. Una altra actuació ha estat la dels vestidors del Camp de Futbol, a més de la recuperació de l’escorxador i les excavacions al Coll del Moro.

Durant els anys tocats per la covid molts projectes es van haver de posposar, però, hem continuat, fins i tot amb projectes que no contemplàvem. Hem sigut capaços d’aconseguir recursos per tirar-los endavant, tot i la complexitat. Mirem per la Gandesa del futur, que dona cobertura i oportunitat als joves i al costat de la indústria, que aposta per la cultura i el patrimoni. Esta legislatura s’han de materialitzar tots aquests elements per fer una Gandesa millor.

Per acabar, ens podries explicar quins són els reptes que té al davant Gandesa?

Materialitzar projectes com l’ampliació del Centre Empresarial posant al viver un celler i un obrador compartit, una de les apostes que tenim i que encaixa amb les inversions dels Fons Nuclears. Després tenim més arranjament de carrers i donar resposta al problema d’habitatge, per al que ja hem fet un cens d’immobles i ens hem reunit amb INCASOL per tenir pisos més assequibles.

Esta legislatura ha de culminar amb aquells projectes que facin una Gandesa de serveis, oberta al món i que continuï creixent en habitants i indústria.

Comentarios
Multimedia Diari