Horta i Arnes celebren l’inici de les obres al túnel de la T-330

Els treballs per millorar l’estabilitat i seguretat de la infraestructura s’allargaran fins l’estiu

| Actualizado a 12 enero 2022 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Operaris i màquines ja avancen en les obres de reparació del túnel de la carretera T-330 a Horta de Sant Joan, tancat des del passat estiu al trànsit per motius de seguretat. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat destina 2,3 milions d’euros a l’actuació, que s’allargarà uns sis mesos i consisteix en el reforçament interior de l’estructura mitjançant la col·locació d’encavallaments metàl·lics i el reforçament dels murs interiors al llarg del fals túnel, que té una longitud de quasi 100 metres. Així mateix, es reforçarà el terreny confrontant al túnel i a la seva proximitat amb injeccions de beurada de ciment, segons detallen des del Govern català.

El túnel, situat al quilòmetre 18,5 de la T-330 (via que connecta la Terra Alta per una banda amb l’Eix de l’Ebre i per l’altra amb el Matarranya, a l’Aragó), es va haver de tancar al trànsit el juny passat com a conseqüència de l’aparició de fissures en l’estructura. Les primeres setmanes, els vehicles es van desviar per l’eix viari Horta de Sant Joan-Bot-Gandesa-Xerta (T-334, TV-3531, C-43 i C-12), fet que incrementava substancialment els temps de trajecte.

Al mes de juliol, es va habilitar un desviament provisional pel costat del túnel, tot recuperant un tram de l’antiga carretera, per estalviar temps de recorregut a les persones usuàries. Un desviament que es continuarà utilitzant aquesta primera meitat del 2022, fins que acaben les obres a principis d’estiu.

Des dels municipis d’Horta de Sant Joan i Arnes, els principals usuaris de la via juntament amb Prat de Comte, celebren l’inici de les obres i confien que el túnel podrà reobrir per a principis del proper estiu, amb la temporada turística.

Els alcaldes de les dues poblacions terraltines també es mostren satisfets amb la solució adoptada de forma provisional. I és que el desviament pel traçat de l’antiga carretera retarda el trajecte només uns pocs minuts, ja que no s’hi pot circular a més de 50 quilòmetres per hora. «Estem satisfets amb la solució provisional adoptada, que ha resistit bé els temporals i pluges dels últims mesos», afirma l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martín. «El fet que s’hagi habilitat el pas provisional ha permès estudiar amb calma la millor opció pel que fa a seguretat i viabilitat econòmica en l’arranjament del túnel», remarca per la seva banda l’alcalde d’Arnes, Joaquim Miralles.

«Confiem que a l’estiu, amb l’inici de la temporada turística, les obres ja estiguen completades», afegeix Martín.

Comentarios
Multimedia Diari