Inverteixen 5,7 milions en una depuradora a la urbanització Riumar

L’Ajuntament de Deltebre planteja al Departament de Territori ampliar el sector industrial de Les Molines

08 marzo 2021 17:26 | Actualizado a 08 marzo 2021 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre disposarà l’any que ve d’una depuradora d’aigües residuals a la urbanització Riumar, al cor del Delta de l’Ebre. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va presentar ahir els detalls de la nova planta, que es començarà a construir aquest mes de març i que estarà enllestida en un període de 13 mesos.

Calvet va expressar la seva voluntat de què Territori i Sostenibilitat «sigui el departament del Delta de l’Ebre, en quant a la defensa de la integritat del propi Delta». «Més enllà de les al·legacions al Pla de Protecció de l’Estat i el Pla Hidrològic, hi ha d’haver fets que es concretin en inversions», remarcà. 

La depuradora de Riumar és una actuació llargament reclamada pels veïns,  que ha de permetre resoldre un dèficit històric del nucli, que durant els mesos d’estiu por arribar a multiplicar per deu la seva població. 

Amb una inversió superior als 5,7 milions d’euros, la planta, construïda per la UTE Constructora de Calaf SAU i Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense SA, serà de tipus biològic amb capacitat per tractar 850 m3/dia, equivalent a una població de 4.041 habitants, donant així servei tant durant l’hivern com en els mesos de l’estiu. Es construirà sobre una esplanada dos metres per damunt del nivell del mar, que es terraplenarà per evitar possibles inundacions en un període de retorn de 500 anys. L’aigua degudament tractada s’aportarà al riu Ebre.

D’altra banda, també a Deltebre, es va signar un protocol per al desenvolupament de l’ampliació del sector d’activitats econòmiques Les Molines.

Els terrenys que conformen aquest àmbit tenen una superfície de 34.200 metres quadrats i estan situats al nord del nucli urbà de Deltebre, entre el canal de l’Esquerra i la carretera de Camarles. El desenvolupament d’aquest nou sector donaria continuïtat al polígon Les Molines, promogut en el seu moment per l’Incasòl i actualment sense parcel·les disponibles.

L’acord signat entre les administracions preveu dur a terme les accions i estudis necessaris per valorar la viabilitat d’aquesta actuació. El nou  Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Deltebre, pendent d’aprovar en l’espera d’informes de l’Estat,ja  preveu un sector d’activitats econòmiques en aquest indret.

En la seva visita a les Terres de l’Ebre, el conseller Damià Calvet també es va traslladar ahir a Prat de Comte per inaugurar una altra depuradora, en aquest cas ja acabada. 

Els treballs, que han tingut una durada de quinze mesos, han suposat una inversió propera als 790.000 euros i han estat duts a terme per la UTE Aigües de Catalunya-Arnó, permetran sanejar les aigües residuals generades en aquesta població de la Terra Alta, de 180 habitants.

Al·legacions conjuntes al Pla de protecció del Delta

Tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat han iniciat reunions amb la Taula de Consens pel Delta amb l’objectiu d’elaborar i presentar conjuntament al·legacions a la proposta de Pla de Protecció del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica. Segons Calvet, les al·legacions volen «combatre aquesta visió de l’Estat de deixar fer a la natura sense tenir en compte que hi ha circumstàncies que l’han condicionat, com la històrica manca de cabals i sediments al tram final del riu Ebre».

Comentarios
Multimedia Diari