Jesús ja prepara la 25a Fira de l’Oli més cultural

Algunes de les novetats són el I Concurs de fotografia de la Fira i l’actuació musical de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

11 diciembre 2019 10:30 | Actualizado a 11 diciembre 2019 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús ja està treballant en la propera Fira de l’Oli i de la Garrofa de les Terres de l’Ebre, que celebrarà al febrer el seu 25è aniversari en la vessant de l’oli.

Per celebrar el quart de segle l’esdeveniment retornarà als seus orígens amb l’actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Durant els primers anys de la fira, l’agrupació musical, aleshores en els seus inicis, havia estat actuant i, de nou esta edició, oferirà tres representacions durant el diumenge de la Fira. A més, a partir del 25 aniversari l’EMD té l’objectiu d’animar els veïns del poble i visitants a vestir la tradicional roba de pagès durant els dies de fira per posar en relleu el folklore del territori.

La Fira de l’Oli i de la Garrofa sempre ha anat de la mà de la cultura amb el tradicional Concurs de Pintura que, de fet, arriba als vint anys a la pròxima edició. Com a novetat al programa de la Fira s’hi ha afegit el I Concurs de Fotografia de l’Oli, de la Garrofa i de la Pedra Seca de Jesús amb 450 euros amb premis. «La Fira de l’Oli no es pot entendre sense anar vinculada a la cultura», ha afirmat la regidora de cultura, Mònica Sales.

Un sector en perill

L’objectiu principal de la fira, més enllà del de promocionar el poble és, en paraules de l’alcalde de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, «ser un altaveu de tota aquella gent que escull la terra com a estil de vida», ja que són aquestes persones qui «mantenen els nostres camps i el nostre paisatge».

L’esdeveniment ha estat durant anys visibilitzant un sector que «no és fàcil» i que, tal com explica l’alcalde, mai ha estat en un «bon moment» durant tots els anys que s’ha organitzat la fira. Per este motiu, des de l’EMD es vol posar en valor el producte del territori amb el tradicional Concurs al tast dels olis de les Terres de l’Ebre on es premien els millors olis d’oliva verges. Per tal de propulsar el producte guanyador, l’EMD de Jesús l’inscriu anualment en dos concursos internacionals al Japó i a França i, de fet, el guanyador de l’any passat, que va ser l’oli d’oliva verge de l’empresa Montsagre, ha estat reconegut als premis Oliva Japan.

Comentarios
Multimedia Diari