Jo també puc aprendre surf d'estel al Delta de L'Ebre

Vuit noies ebrenques estan gaudint de sessions de 'kitesurf' a les platges del delta de l'Ebre gràcies a un projecte internacional sense ànim de lucre de l'organització KiteSirens

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des de dissabte passat fins al 26 d’agost, vuit noies de Deltebre i Sant Carles de la Ràpita estan gaudint d’unes sessions gratuïtes de kitesurf (surf d’estel) gràcies al projecte sense ànim de lucre Tribu del Sol, de KiteSirens.

El projecte oferirà a diversos grups de noies sense recursos la possibilitat de practicar i descobrir l’esport del surf d’estel. La iniciativa ha arrencat al delta de l’Ebre (13 – 26 d’agost) i seguirà a Cartagena (31 d’agost - 13 de setembre) i Tarifa (16 – 29 de setembre). Les alumnes seran seleccionades a través dels serveis socials de cada localitat segons dos criteris: el nivell socioeconòmic i l’edat, que haurà de ser d’entre 16 i 21 anys.

L’objectiu de KiteSirens és empoderar les noies joves a través del kitesurf, dotar-les d’autoconfiança, que escullen un estil de vida saludable i que lluiten pels seus objectius. I KiteSirens oferirà aquests valors de forma gratuïta a noies que d’altra forma no s’ho podrien permetre.

KiteSirens va ser fundat per tres joves que es van conèixer practicant kitesurf a Barbados: Andrea Rabasa (de Barcelona), Carolina (de Barbados) i Kelly (del Canadà). Les tres es van adonar que pràcticament no hi ha noies que practiquen aquest esport, i que el kitesurf és especial i els estava canviant completament la vida.

«Sents llibertat. És una pujada d’autoestima i confiança. Tu t’has de resoldre els problemes, estàs sola, però t’adones que ets capaç del que sigui», explica Andrea Rabasa, mestra d’educació infantil originària de Cardedeu que va arribar als Estats Units i ha viscut dos anys a Barbados.

«El projecte està sent un èxit, tenim vuit noies del Delta de l’Ebre molt motivades i amb ganes de divertir-se», explica al Diari Rabasa.

Col·laboració en xarxa

Per tal de dur a terme el projecte, KiteSirens ha posat en marxa una campanya de recaptació de fons a la plataforma en línia Indiegogo, a través de la qual ja han aconseguit captar més de quasi 1000 euros. Els fons recaptats es destinaran exclusivament al projecte per tal de cobrir despeses de material d’ensenyament, assegurança per a alumnes i logística.

Així, el projecte compta amb el suport dels ajuntaments de Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. L’escola de surf d’estel Deltakitesup de Sant Carles de la Ràpita també recolza el programa amb difusió mediàtica, ajuda logística i material tècnic necessari per dur a terme les classes de kitesurf.

A més, empreses com Tona, reconeguda marca caribenya de taules de surf d’estel, i IKO (International Kiteboarding Organitzation), entitat que certifica els instructors i instructores de kitesurf en l’àmbit internacional, patrocinen el projecte Tribu del Sol amb la donació de material de surf d’estel.

Al projecte també hi ha col·laborat el centre La Duna de Deltebre, així com els serveis socials del municipi i amb Càritas de Sant Carles de la Ràpita.

«Sempre es diu, i sobretot amb les noies: no puc, no tinc força... però són mites. Tothom pot. Volem inspirar altres noies perquè realment aquest esport val la pena», afirma la fundadora del projecte.

Per les característiques meteorològiques del Delta de l’Ebre, les sessions són de tarda, en dos horaris perquè les noies puguen escollir. En total són 12 hores repartides en sis sessions, tres dies a la setmana.

 

ebre@diaridetarragona.com

Comentarios
Multimedia Diari