Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’ajornada Fira de l’Oli de Jesús arrenca divendres al pavelló

Hi participen una trentena d’expositors amb tota l’essència del tradicional esdeveniment

| Actualizado a 12 mayo 2022 18:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Aquest divendres arrenca la XXVII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i VI Fira de la Garroga a Jesús, un dels esdeveniments més estimats i participatius del territori. Enguany la Fira arriba amb dos importants canvis: d’una banda, la data, endarrerida fins al maig a causa de la pandèmia; de l’altra, el canvi d’ubicació al pavelló poliesportiu.

Com va explicar ahir el president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, la Fira va començar a preparar-se el setembre passat, quan es creia que es podria celebrar al febrer com és tradicional amb normalitat. L’avenç de contagis de la Covid-19 el passat hivern, però, van fer plantejar l’organització de tornar a celebrar una fira virtual, com l’any passat. «Però vam veure que havíem de fer-la presencial, així que vam decidir ajornar-la, preguntant al sector quines dates els anava millor, que era abans de l’estiu», va detallar Ferrando.

Finalment es va optar per celebrar la Fira al pavelló i en reduir-se els costos es va oferir la gratuïtat als expositors. Davant d’això, de 14 expositors inicials es va acabar passant a una trentena.

Enguany dins del pavelló també hi haurà l’espai Àgora d’olis (amb 36 ampolles de 24 empreses), i un espai de cuina en directe. A més també hi haurà més parades i exposició de maquinària agrícola a l’avinguda de Roquetes, que es tallarà al trànsit. A la plaça del pavelló s’habilitarà l’escenari, la barra i és on tindran lloc els tradicionals concursos, sempre molt participatius.

Tot plegat, farà retornar al poble de Jesús la seua emblemàtica Fira amb tots els elements i actes més essencials i identitaris. «Pensem que el canvi d’ubicació ha sigut un encert», valorava el president de la Fira, Josep Vallés. «La Fira no només són els expositors d’oli sinó tots els actes al seu voltant, que ens donen molt de prestigi, amb moltes activitats, xerrades i concursos».

Enguany els responsables d’inaugurar la Fira seran els pagesos de Jesús. Des de la comissió organitzadora s’ha volgut reconèixer d’aquesta manera l’important paper del col·lectiu de pagesos i pageses del poble per la feina feta també durant l’època de pandèmia.

Josep Borràs, president d’EIG, va detallar que hi haurà també oportunitat de tastar tot un seguit de productes fets amb garrofa, com un gelat de xocolata de garrofa (enlloc de la xocolata calent que s’oferia a la Fira del febrer), elaborat per l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Dertosa.

Ferrando va valorar que enguany el canvi d’ubicació de la Fira serà una prova pilot, i es valorarà amb posterioritat on fer les properes edicions.

A més, una dotzena de restaurants de Jesús i Tortosa participen aquest cap de setmana amb un menús de la Fira, al preu de 15 euros. Enguany la ruta de tapes, però, se separa de la Fira i se celebrarà el cap de setmana del 21 i el del 28. La Fira té entrada gratuïta com sempre i també hi ha servei de bus gratuït des de Tortosa i Roquetes.

Comentarios
Multimedia Diari