Després d’un procés de negociació i tramitació administrativa, endarrerit pels dos anys de pandèmia, l’Ajuntament d’Ulldecona ha adquirit l’històric edifici de la Cooperativa Agrícola del municipi per valor de 500.453 euros.
La compra d’aquest local, que es va acabar de construir el 1957 i que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, afecta dos immobles, un és l’edifici pròpiament, per valor de 320.727 euros, i l’altre un magatzem amb terreny adjunt, per valor de 179.725 euros.
La signatura de l’escriptura a la Notaria d’Ulldecona va tancar ahir aquest llarg procés d’adquisició de l’edifici. En representació de la Cooperativa va signar el president de l’entitat, Manolo Ferré, i per part de l’Ajuntament, l’alcaldessa Núria Ventura.
Durant aquest temps s’ha comptat amb l’assessorament i acompanyament de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament d’Economia i Hisenda, atès que la Cooperativa havia signat el 2014 una operació de finançament de 530.000 euros, avalada en un 75% per la Generalitat, mentre que el 25% restant es va garantir mitjançant la pignoració d’un dipòsit de 132.500 euros a l’entitat financera, materialitzat amb l’ampliació voluntària que van realitzar els socis cooperativistes.
Tant Ferré com Ventura han destacat la importància del moment i de l’operació signada atès que es tracta d’un edifici històric destacat dins el patrimoni municipal i que a partir d’ara serà de titularitat pública, conservant la seva essència tot i el canvi d’ús.
La voluntat del govern municipal, segons explica la mateixa alcaldessa, és ubicar-hi a l’edifici l’Escola Municipal de Música, actualment repartida per diverses dependències municipals i amb dades creixents tant d’inscripció d’alumnes, que arriben ja als 200, com de professorat contractat.
D’aquesta manera es dignificaria l’espai destinat a l’aprenentatge musical i s’ampliaria la xarxa d’equipaments educatius del municipi i els seus serveis.
Per la seva banda, la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona traslladarà les seves dependències actuals a altres espais que ja són de la seva propietat, sense haver de fer cap nova adquisició, permetent retornar els dipòsits de la secció de crèdit i eliminar l’endeutament.
El finançament de l’operació ha estat possible per l’aportació de fons propis de l’Ajuntament i d’una subvenció del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per valor de 300.000 euros.