Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta arrencarà en dos mesos i suposarà una inversió de 45 milions

L’obra contempla un nou edifici i prioritza l’adequació de l’entorn i la connectivitat amb el centre de la ciutat. A més, avui obre l’aparcament del fossat, de tres plantes i amb 400 places

02 noviembre 2023 17:46 | Actualizado a 15 noviembre 2023 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En dos mesos arrencaran les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Una esperada millora que ha de permetre resoldre els problemes de mobilitat del centre i l’obsolència d’alguns espais. El projecte representa una inversió entorn als 45 milions d’euros. Les obres s’allargaran uns 22 mesos.

L’ampliació contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, amb un nou edifici de quatre plantes que connectarà amb l’edifici actual amb una passarel·la i que disposarà d’un aparcament soterrat i d’un jardí terapèutic o terrassa a la coberta. També es crearà una nova connexió mitjançant ascensors entre l’hospital i el centre de la ciutat de Tortosa i una reforma de més de 1.200 metres quadrats d’espais alliberats de l’edifici actual. En conjunt les obres aconseguiran que el centre sigue més modern, més verd i molt més amable per a les persones.

El nou edifici, que es construirà just davant de les escales de l’actual edifici (on hi ha un aparcament de professionals), permetrà renovar espais i equipaments per tal d’incrementar i adequar la capacitat assistencial de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre. A la planta inferior s’establirà l’àrea de Farmàcia. A la planta baixa s’ubicarà l’Hospital de Dia, que millorarà la dotació amb 24 butaques, 4 llits per atenció a les persones amb més dificultats i 8 consultes vinculades a l’hospital de dia. La primera planta es destinarà a 24 noves consultes externes, a més de sales de treball. A la segona i tercera planta s’ubicarà el bloc quirúrgic i l’àrea d’esterilització. Aquesta nova àrea quirúrgica ajudarà a millorar els circuits i a incrementar l’activitat i la capacitat quirúrgica del centre.

La connexió entre l’edifici existent de l’hospital i la nova construcció es farà a través d’un nou vestíbul d’accés. Aquest nou espai d’accés proporcionarà una transició més suau i gradual de l’exterior a l’interior per als usuaris de l’hospital.

Pel que fa a la mobilitat, es dona prioritat a l’accessibilitat del vianant i a la salut de l’usuari amb àmplies zones d’accés pavimentades i zones verdes. El trànsit amb vehicle motor es limita a una zona d’arribada en plataforma única. Hi haurà una rotonda al carrer Esplanetes.

L’accés a l’aparcament soterrat s’ubicarà a l’inici del complex, i es limitarà la circulació rodada als voltants de l’edifici. D’aquesta manera, s’alliberarà de vehicles motors tot el perímetre de l’hospital, donant lloc a una gran zona verda d’espera i descans entre el nou edifici i la muralla i pacificant així els accessos per als vianants.

Ascensors, itinerari verd i un passeig per les muralles

La proposta d’urbanització del nou conjunt busca fomentar la connectivitat amb la ciutat de Tortosa a diverses escales, convertint el Verge de la Cinta en un hospital urbà. Així, es promou la ràpida connexió de l’hospital amb el centre de la ciutat mitjançant dos ascensors, ubicats sobre l’eix del carrer Argentina, afavorint una connexió directa amb l’eixample. A més, es completarà la pujada a l’hospital a peu per una passarel·la al carrer Joan d’Aldana, que serà urbanitzat, i a través d’un seguit de camins accessibles que connecten amb el recorregut verd de la muralla i la ressegueixen, donant continuïtat a una alternativa de lleure que fa valdre el patrimoni històric de la ciutat.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha posat en valor el que és «una inversió històrica a les Terres de l’Ebre». La directora territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, Íngrid Roca, ha destacat que aquest «és un projecte que en l’àmbit assistencial permetrà estratègies funcionals de millora, permetrà modernitzar equipaments i espais d’acord amb els estàndards de tecnologia actuals i, a més a més, permetrà augmentar de capacitat assistencial». L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, també ha valorat positivament la connexió amb el centre de la ciutat «que dinamitzarà l’eixample» i el fet que es respecten les fortificacions que envolten el centre. «Aquestes són unes obres necessàries i urgents», ha dit, remarcant que són per fi una realitat.

El projecte escollit, d’AHEAD PSP BARCELONA HEALTHCARE ARCHITECTURE i Batlleiroig Arquitectura, s’ha adjudicat a la UTE Acciona, Cimelsa i Copcisa.

Obre l’aparcament

Avui obre portes l’aparcament a l’espai del fossat que porta quatre mesos d’obres. Es tracta d’un nou espai de tres plantes i de 400 places, que és gratuït per a usuaris, acompanyants i professionals. No obstant, aquest aparcament és desmontable i havia de ser provisional mentre duren les obres de l’ampliació del centre, que inclou el pàrking definitiu. S’acabarà de decidir en funció dels usos, un cop tots dos estinguen en marxa.

Comentarios
Multimedia Diari