Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Formació Professional creix en oferta formativa i alumnes a l’Ebre

Una de les novetats del curs és el cicle superior d’Imatge per al Diagnòstic que imparteix l’Institut de l’Ebre

19 septiembre 2023 18:06 | Actualizado a 20 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 5.180 alumnes cursen estudis postobligatoris aquest curs a les Terres de l’Ebre: 3.758 en Formació Professional (FP) i 1.722 en batxillerat. La gran aposta del Departament d’Educació és per la Formació Professional, que ha experimentat un creixement exponencial en els últims anys.

Han arrencat el curs 132 alumnes de cicles de grau bàsic, 2.290 en cicles de grau mitjà i 1.468 en cicles de grau superior. «Hem fet una gran aposta i s’han implantat famílies que no teníem, com imatge i so, construcció o indústries agroalimentàries», explica la directora dels serveis territorials d’Educació a l’Ebre, Montse Perelló.

Un dels pilars bàsics de l’FP al territori i que compta amb més demanda són els cursos de la branca sanitària.

Institut de l’Ebre

En aquest àmbit, l’Institut de l’Ebre a Tortosa ha posat en marxa aquest curs el cicle d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, que ha tingut una gran demanda d’alumnes de les Terres de l’Ebre i també del nord de Castelló. Els alumnes comptaran amb simuladors i rebran formació d’especialistes. El centre prepara convenis amb els hospitals Verge de la Cinta, Comarcal d’Amposta, Móra d’Ebre, Clínica Terres de l’Ebre o l’Institut de Diagnosi per la Imatge, a més d’altres centres de fora del territori, segons explica el director de l’Institut de l’Ebre, Armand Pons.

Aquest centre, on estudien 1.400 alumnes, compta amb altres novetats formatives aquest curs, com un programa de formació i inserció (PFI) de manteniment de vehicles de mobilitat personal, per a alumnes que no tenen l’ESO acabada; i un curs d’especialització en pilotatge de drons, mentre que al llarg de l’any s’implementaran també quatre certificats de professionalitat, gràcies al conveni entre els departaments d’Educació i Empresa i Treball, comenta el director.

Per al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, el nou cicle d’FP d’Imatge per al Diagnòstic és un pas més endavant en l’aposta per la formació sanitària al territori, que hauria de culminar amb la implantació dels estudis de medicina a Tortosa.

A nivell de tot l’Ebre, cal destacar també la posada en marxa del cicle sobre energies renovables a l’Institut de Flix, segons remarca Montse Perelló. « Es tracta d’una formació amb molta demanda del sector empresarial i molta inserció laboral», afirma.

«Tenim el repte de modernitzar el model de Formació Professional, d’importància imprescindible per a l’Ebre com a territori, per poder oferir al mercat tots els perfils professionals que se necessiten ara i en els propers anys», conclou Albert Salvadó.

La delegació del Govern reunirà novament el 28 de setembre la Taula d’impuls a la Formació Professional, en la que participen administracions, ens locals, centres educatius i agents socioeconòmics. L’objectiu: adaptar cada vegada més l’oferta formativa a les necessitats laborals reals del territori.

Comentarios
Multimedia Diari