La plataforma Monsortirem ofereix mobles i roba als afectats pels aiguats d'Alcanar

L’associació ajuda les famílies que encara no han pogut tornar a casa i organitza concerts i partits de futbol solidaris per canalitzar accions que serveixin per ajudar els damnificats

| Actualizado a 05 octubre 2021 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

#Monsortirem és una nova plataforma cívica que canalitzarà tots els recursos i mostres de solidaritat que serveixin per ajudar els afectats dels aiguats d’Alcanar, d’ara fa un mes. Han obert un compte corrent on es poden fer donacions, organitzaran concerts i partits de futbol solidaris i estan treballant perquè les famílies que encara no han pogut, tornin a casa amb pacs de mobiliari bàsic, roba o estris que rebran aviat. La plataforma donarà suport econòmic i administratiu als afectats i també treballarà perquè hi hagi obres estructurals que acabin amb el sentiment de «vulnerabilitat» que senten ara. #Monsortirem està oberta a escoltar altres propostes i accions i sobretot a sumar voluntaris.
La primera acció de la plataforma #Monsortirem d’Alcanar ha estat ajudar les famílies que no tenien assegurança ni tenen recursos per reposar tots els béns que han perdut als seus habitatges. Són una desena de famílies que encara viuen en cases de familiars o viuen a mitges a casa seva. 

Amb l’ajuda de Càritas i una empresa de mobles local s’han demanat uns lots de mobiliari bàsic que arribaran aviat i també s’ha ofert roba, roba de la llar o estris.Un cop resolta aquesta urgència, hi haurà més ajuts. Es faran arribar més recursos a aquells que tenien assegurances, però eren «curtes o no els ho han cobert tot», i encara no poden fer «vida normal com feien abans», ha apuntat Joan Roig, alcalde d’Alcanar. 
«No volem que estiguin en les condicions que estan actualment, permetre que hagin de dormir amb matalassos a terra o que no tinguin mobiliari per fer vida normal», ha afegit Roig.

Però la plataforma no només s’ha creat per donar suport econòmic als damnificats sinó que també oferiran ajuda administrativa i asseguren que fiscalitzaran que es facin les obres estructurals i arribin les inversions de les administracions superiors per evitar que un episodi com que el van viure l’1 de setembre, no es torni a repetir. 

«No volem viure una situació com aquesta, perquè pot tardar 5 anys o 50 a tornar a passar, però les actuacions preventives són molt importants i que una situació especial no es pot tractar com una situació general», ha demanat Mario Gianni, membre de la plataforma.

Comentarios
Multimedia Diari