La Setmana Santa de Tortosa es consolida com a actiu turístic

L’Ajuntament i les confraries presenten un programa amb actes religiosos, tradicionals i culturals per atraure cada any més visitants

| Actualizado a 02 abril 2019 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

S’inicien, un any més, els preparatius de la Setmana Santa de Tortosa, esdeveniment que busca atreure tots els veïns de la ciutat i també els forans. 

L’acte de presentació es va fer al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, el que més comunament és l’església de Sant Antoni Abat, estretament lligada a la Confraria dels Pagesos i la més antiga de Tortosa. Des del 2009 el temple acull el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, el primer museu de passos català: «aquest espai està reservat tot l’any per tindre aquests passos com a obres d’art» explicava l’alcaldessa, Meritxell Roigé. 

I és que la Setmana Santa tortosina és una de les «més importants del país», tal com ha destacat l’alcaldessa, Meritxell Roigé ahir a la presentació. Roigé continuava explicant que «pel que fa a la processó de Diumenge de Rams, quant a història i participació, és de les més destacades de Catalunya». Així doncs, el consistori no busca atreure únicament fidels, sinó fer-la com un reclam turístic. «Trobem a la ciutat un gran nombre de visitants, i és perquè aquí se celebra d’una forma molt especial i amb una implicació molt especial de tota la ciutadania», remarcava l’alcaldessa. Per aquest motiu, a banda de les activitats tradicionals i religioses, també n’hi ha de culturals. Els nens també són un gran al·licient d’aquesta celebració i des del consistori com l’associació de confraries volen «fer-los partícips» d’aquest esdeveniment, perquè «la coneguin des de ben petits», com explicava l’alcaldessa i la presidenta de l’Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet Ramírez. Per aquest motiu, cada any s’organitza un concurs de dibuix de la Setmana Santa i el dimarts 15 podran gaudir d’un taller infantil al Patronat Escolar Obres de la Sagrada Família. 

Enguany, la celebració, a més, coincideix amb diferents aniversaris, com els 40 anys de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa. Per aquest motiu, celebraran un conjunt d’actes aquesta Setmana Santa per commemorar-ho que duraran tot l’any i fins a la de l’any vinent. Compleixen 20 anys també «el Pas de la Verge de les Angoixes, els tambors de la Sang i el Pas del Despullament de la Confraria del Sagrat Cor de Jesús», explicava Roigé, els quals tindran actes de reconeixement. I per últim, i no menys important, 360 anys també compleix la Confraria del Sant Crist de la Puríssima. 

La Processó del Diumenge de Rams, el 14 d’abril, començarà a les vuit de la tarda i el seu recorregut serà el mateix dels anys anteriors. Començant per la plaça de la Cinta i acabant al carrer Montcada, a la plaça dels Dolors. La Processó del Silenci en canvi, que es realitza el Dijous Sant, 18 d’abril, a les dotze de la nit, canviarà el seu recorregut: «Sortirem de la plaça de la Immaculada, anirem pel carrer Jaume Tio i llavors continuarem fent el mateix recorregut» però no acabarà «a la plaça de l’Àngel, sinó que continuarà pel carrer Montcada fins a la plaça dels Dolors», explicava Cinta Fontanet. 

I és que torna, un any més, la Setmana Santa de Tortosa i com concloïa Roigé: «cada any, des del consistori estem més orgullosos de la nostra celebració».

Comentarios
Multimedia Diari