L'aturada dels trens Euromed a l'estació de l'Aldea, sense data

El conseller Josep Rull l'havia anunciat per a l'1 de novembre, però ara el Departament de Territori no ho confirma i Renfe assegura que donarà una data d'inici a finals de setmana

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Incertesa sobre l’aturada dels trens Euromed a les Terres de l’Ebre, que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar per al proper 1 de novembre. I és que a falta d’una setmana, aquesta data no ha estat confirmada ni per Renfe ni per la Generalitat.

Segons Renfe, a hores d’ara «s’estan ultimant els plantejaments tècnics per poder donar una data concreta» per a l’aturada dels Euromed a l’estació de l’Aldea, «que serà notificada a la Generalitat a finals d’aquesta setmana». Aquesta va ser la resposta de Renfe a preguntes del

Diari
, ahir al migdia, després que durant tot el matí la companyia i la Generalitat es passessin la pilota sobre qui havia d’informar sobre aquest nou servei.

La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat ha mostrat el seu malestar per aquesta «total falta de concreció i d’informació», tot posant en dubte que finalment es posi en marxa aquest nou servei tal i com estava previst. Així, asseguren que s’han posat en contacte amb diferents representants de l’administració sense aconseguir cap resposta, mentre Renfe ha respost per escrit a un usuari que desconeixen el moment en què es posaran a la venda els bitllets per aquests Euromed. Així, li recomana que vagi consultant periòdicament la web.

Josep Rull va fer l’anunci de l’aturada dels Euromed a l’estació de l’Aldea el passat 15 de juliol, concretament de 8 recorreguts al dia (4 cap al nord i 4 en sentit sud) que s’haurien de mantenir mentre no es desdobli el tram de via única entre Vandellòs i Vila-seca. D’aquesta manera, el temps de trajecte entre l’Ebre i Barcelona s’ha de reduir entre 40 minuts i una hora. Segons l’anunci de Rull, la Generalitat assumirà el cost de 75.000 euros mensuals per homologar les tarifes amb el servei Euromed.

«Des del mes de juliol hem intentat seure a una taula i consensuar els horaris d’aquestes aturades, perquè fossin en franges adequades per als usuaris, sense èxit», afirma la portaveu de la plataforma, Montse Castellà.

Davant d’aquest context, la Plataforma Trens Dignes ha anunciat que declina assistir avui a l’acte unitari pel servei de Rodalies que organitza la Generalitat a Barcelona. A més de la polèmica per l’Euromed, que veuen com «una manca de planificació i una falta de respecte a la ciutadania i les institucions del territori», la mesura de protesta ve donada també pel veto del Govern a la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre, i per «la connivència de la Generalitat amb Renfe a l’hora d’aplicar uns horaris injustos que oficialitzen els retards a la línia R16 i generen una estadística de puntualitat fals», entre altres greuges.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari