Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Les escoles de Tortosa reinterpreten la cucafera

Més de 400 alumnes participen en el projecte artístic QKart, que es pot veure fins diumenge a la plaça de l’Ajuntament i que posteriorment configurarà una ruta pels barris i pobles

| Actualizado a 24 noviembre 2022 17:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa, per primera vegada, la intervenció artística QKart: una iniciativa que, de la mà de l’alumnat de la ciutat, reinterpreta un element molt característic de la imatgeria festiva tortosina, la Cucafera, donant-li una nova imatge. El consistori ha encarregat a l’artista local Joan Iniesta la confecció d’unes rèpliques de la Cucafera en petit format i de color blanc, per tal que cada escola la pogués personalitzar. Els encarregats de fer esta reinterpretació han sigut l’alumnat de 3r i 4t de primària, que han decidit la temàtica i han batejat la cucafera amb un nom. En total, hi han participat més de 400 alumnes corresponents a les disset escoles de la ciutat i els pobles de Tortosa. Representants de cada una de les classes han explicat aquest dijous al matí, a la plaça de l’Ajuntament, els motius que els han inspirat en l’adaptació: en alguns casos, motius que posen en valor les tradicions de la ciutat; en altres, crides a fer un món millor i més sostenible, amb al·lusions a la pau; i d’altres, que subratllen l’esperit dels respectius centres.

Durant tot el cap de setmana, coincidint amb la segona part dels actes de la 16a Mostra de Folklore Popular de Tortosa, Cucafera Folk, totes les cucaferes reinterpretades es podran veure a la plaça de l’Ajuntament. Posteriorment i fins a passar la campanya nadalenca, cada cucafera estarà situada en un lloc diferent de la ciutat i dels pobles de Tortosa: d’esta manera, es generarà una ruta per tal que les famílies i visitants puguen anar a veure les diferents interpretacions.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la implicació i les ganes amb les quals les escoles i l’alumnat s’han sumat a esta acció: «us felicito, perquè quan este matí hem vist el resultat de la vostra intervenció ens hem quedat parats pel nivell que heu demostrat: sou veritables artistes!».

Cada cucafera compta amb un rètol al pedestal, en el qual s’identifica el centre que l’ha realitzat i també inclou un codi QR que porta a la fitxa corresponent que es pot trobar a la web www.tortosaturisme.cat/qkart. Al portal també es poden trobar els emplaçaments que ocuparan les cucaferes a partir de la setmana que ve, així com el nom i l’explicació de la intervenció feta.

Comentarios
Multimedia Diari