Les famílies dels bombers morts al foc d'Horta seran indemnitzades per la Generalitat

El Departament d'Interior vol que rebin els 1.061.862 euros abans de finals d'any

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

Els familiars dels 5 bombers de la unitat GRAF de Lleida que van morir al foc d'Horta de Sant Joan, al juliol de 2009, seran indemnitzats per la Generalitat de Catalunya. Així ho han signat aquest dimecres a la tarda totes les parts en una reunió a porta tancada al Departament d'Interior. Fonts de la conselleria han explicat a l'ACN que l'import total serà de 1.061.862 euros que es repartiran les famílies de Jaume Arpa, Ramon Espinet, David Duaigües, Pau Costa i Jordi Moré. Hi ha un 6è bomber indemnitzat, Josep Pallàs, supervivent amb greus cremades de les flames que van abrasar-los. Des d'Interior s'ha destacat la "sastifacció" per un acord que esperen pagar abans que acabi aquest 2014.

Les famílies dels cinc bombers de la Unitat del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida del cos de Bombers de la Generalitat que van morir al foc d'Horta de Sant Joan el 20 de juliol de 2009 seran indemnitzades.

Així ho han acordat a porta tancada en una reunió que s'ha celebrat a les cinc de la tarda al Departament d'Interior. Sense la presència de cap càmera, totes les parts han acordat que les famílies de Jaume Arpa, Ramon Espinet, David Duaigües, Pau Costa i Jordi Moré es repartiran un total de 1.061.862 euros.

D'aquesta suma també en sortirà una part per Josep Pallàs, bomber de la mateixa unitat i l'únic supervivent de les flames, que va patir greus cremades per tot el cos.

Fonts de la conselleria han subratllat a l'ACN que la seva intenció és fer efectiu aquest pagament abans de finals d'aquest 2014. Si no fos possible, com a molt tard, es pagarà el 15 de gener de 2015. El 30% d'aquest import anirà a càrrec de la companyia asseguradora i el 70% el posarà la Generalitat.

Des d'Interior s'ha mostrat la satisfacció per aquest acord fruit d'un "treball conjunt", on també han participat activament "representants dels bombers", que posa fi a un procés "llarg".

 

Comentarios
Multimedia Diari